Γιατί τα καλά κορίτσια επιλέγουν κακά αγόρια

από | 3 Σχόλια

Το όνομά μου είναι Joanne Truner*. Σπάνια ακούτε τη λέξη «εθισμός» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάτι που είναι καλό για εσάς. Σχεδόν πάντα αναφέρεται σε μια επιβλαβή ουσία όπως ναρκωτικά, αλκοόλ ή τσιγάρα.

Λοιπόν, ο εθισμός μου ήταν οι άνδρες. Και όχι όλοι οι άντρες – όσο πιο πολλά τατουάζ και σκουλαρίκια είχαν και όσο πιο άγριοι, τόσο το καλύτερο. Μου άρεσαν άντρες που ήξερα ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να παντρευτώ, άντρες που δεν θα άφηνες ποτέ μόνους με ένα παιδί. Όσο πιο εξωφρενικά διαφορετικοί ήταν από εμένα, τόσο το καλύτερο. Ήμουν το παροιμιώδες «καλό κορίτσι» που ελκυόταν από το «κακό αγόρι». Όπως όλοι οι εθισμοί, έτσι και αυτός ξεκίνησε σιγά σιγά. Δεν ταιριάζουν όλα τα αγόρια με τα οποία έβγαινα σε αυτήν την κατηγορία του «κακού παιδιού», αλλά όσο μεγάλωνα και όσο πλησίαζα σε ηλικία γάμου, τόσο περισσότερο απέκλινα από τον ιδανικό άντρα.

Μεγάλωσα σε ένα αρκετά συντηρητικό χριστιανικό σπίτι, όπου οι γονείς μου ήταν ευτυχισμένοι. Με έμαθαν να αποφεύγω το αλκοόλ, το τσιγάρο, τα υπερβολικά τρυπήματα και τα ξέφρενα πάρτι. Πήγαινα πιστά στην εκκλησία και προσευχόμουν τακτικά — ωστόσο ήμουν εθισμένη σε άντρες που ήταν εντελώς λάθος για μένα.

Ο εθισμός μου ήταν τόσο δυνατός που, φυσικά, δεν μπορούσα να τον κόψω μόνη μου. Έφτασα σε ένα σημείο όπου έβγαινα συστηματικά με τον κύριο «Λάθος», και όσο κι αν προσπάθησα, δεν με έλκυαν πια τα καλά παιδιά. Ήταν πολύ βαρετά, πολύ ασφαλείς και παραδόξως πολύ κοντά σε αυτό που πραγματικά ήθελα, κάτι που τους έκανε πολύ τρομακτικούς.

Αποφάσισα ότι αν δεν έκανα κάτι δραστικό στη ζωή μου, θα εμένα κολλημένη στο πρότυπο του «κύριου Τρυπημένου» του «κύριου Τατουάζ» για το υπόλοιπο της ζωής μου, και θα κατέληγα να παντρευτώ έναν αλκοολικό έμπορο ναρκωτικών.

Δραστικά μέτρα

Τα δραστικά μέτρα που πήρα ήταν να μετακινηθώ 6.899 μίλια μακριά σε μια χώρα όπου υπήρχε περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων κακών αγοριών. Αποφάσισα να παρατήσω την αρκετά προσοδοφόρα, ασφαλή δουλειά μου και να υπηρετήσω ως ιεραπόστολος εθελοντής στη Νότια Κορέα.

Μετά την προσαρμογή μου σε μια εντελώς ξένη κουλτούρα, είχα άφθονο χρόνο να αναλύσω τον εαυτό μου. Αυτό είναι ένα τρομακτικό πράγμα που αλλάζει τη ζωή και είναι εξαιρετικά σημαντικό εάν προσπαθείτε να ξεπεράσετε έναν εθισμό. Ήθελα να καταλάβω γιατί με έλκυαν οι άντρες που ήταν τόσο λάθος για μένα.

Σε αυτό το διάστημα προσευχόμουν πολύ. Κράτησα ένα ημερολόγιο προσευχής και έφερα κλαίγοντας όλη μου τη νοσταλγία, την απογοήτευση και τις αδυναμίες μου στον Θεό. Καθώς μίλησα για τα προβλήματά μου μαζί Του, έμαθα πολλά για τον εαυτό μου.

Το πρώτο πράγμα που ανακάλυψα ήταν ότι φοβόμουν. Τρόμαζα και μόνο με την ιδέα να βρω τον «κύριο Σωστό» και να είμαι η «δεσποινίς Λάθος». Αυτός ο φόβος με ωθούσε σε ρηχές σχέσεις με άντρες που ήξερα ότι δεν θα παντρευόμουν ποτέ. Αν δεν προσκολλιόμουν πολύ δεν θα πληγωνόμουν πολυ.

Το δεύτερο πράγμα που κατάλαβα ήταν ότι τελικά δεν ήμουν και τόσο «καλό κορίτσι». Είχα πολλούς άλλους εθισμούς που κατάφερα να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν ήταν τόσο κακοί. Βγαίνοντας με «κακά αγόρια», ένιωθα ανώτερη τους από θρησκευτική και ηθική έννοια. Ωστόσο, ήμουν κάθε άλλο παρά ηθική αυτή τη στιγμή της ζωής μου.

Έμαθα επίσης ότι ο Θεός μπορεί να συγχωρήσει και να λησμονήσει το παρελθόν σου . Ο Θεός δεν σου ζητά να αλλάξεις τους εθισμούς σου— Τους αλλάζει Αυτός. Αφαιρεί αυτές τις επιθυμίες όταν εστιάζεις σε Αυτόν.

Δεν συνέβη από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά σιγά σιγά διαπίστωσα πως ήθελα να βγω ραντεβού με ένα καλό αγόρι. Ήθελα να βγω ραντεβού με κάποιον που θα μπορούσα να φέρω στο σπίτι, στους γονείς μου και με τον οποίο μετά χαράς θα έκανα παιδιά. Ήθελα να έχω μια ασφαλή σχέση και να με αγαπούν γι’ αυτό που ήμουν. Δεν ένιωθα πια τρομοκρατημένη. Ο Θεός μου δίδαξε καταπληκτικά μαθήματα για τη χάρη Του. Με δίδαξε να Τον εμπιστεύομαι και να Τον αφήνω να βρει με ποιον πρέπει να βγαίνω ραντεβού.

Μια γυναίκα που γνώρισα μου έδωσε μερικές εξαιρετικές συμβουλές. Μου είπε ότι είχε μια λίστα. Έγραφε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ήθελε σε έναν άντρα και δεν θα έβγαινε ραντεβού με κανέναν που δεν ανταποκρίνονταν σε όλα τα χαρακτηριστικά  της λίστας της. Αφού υιοθέτησα αυτή την ιδέα, έβγαλα το στυλό και το χαρτί μου και συμπλήρωσα τη δική μου λίστα. Μετά προσευχήθηκα για αυτήν, την έβαλα στο ημερολόγιό μου και την ξέχασα αμέσως.

Από πού είσαι;

Οκτώ μήνες αφότου άφησα πίσω την παλιά μου ζωή, γνώρισα ένα καλό παιδί. Ήταν διασκεδαστικός, έξυπνος, εμφανίσιμος και σπουδαίος χριστιανός. Με τράβηξε πολύ, αλλά όλοι οι παλιοί μου φόβοι και αμφιβολίες άρχισαν να επανέρχονται. Ήμουν τρομοκρατημένη. Τι θα γινόταν αν μάθαινε για το παρελθόν μου και αποφάσιζε ότι δεν ήμουν αρκετά καλή για εκείνον;

Τελικά, του είπα ότι θα μου άρεσε να βγω ραντεβού μαζί του, αλλά ήθελα να ξέρει ότι δεν ήμουν πάντα το καλό κορίτσι που νόμιζε ότι ήμουν. Ήμουν έτοιμη και πρόθυμη να μοιραστώ όλα τα βαθιά, σκοτεινά, φρικτά μυστικά του παρελθόντος μου και να αντιμετωπίσω τη βέβαιη απόρριψη που ήξερα ότι δεχόμουν.

Τότε, ο Θεός μού έδειξε τη χάρη Του μέσω του φίλου μου, ο ο οποίος μου είπε ότι αν ο Θεός με είχε συγχωρήσει, τότε δεν είχε σημασία τι είχα κάνει στη ζωή μου – θα με αγαπούσε ούτως ή άλλως. Αυτό, βέβαια, με έκανε να κλάψω. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάποιος άνθρωπος θα μπορούσε να δείξει τόση συγχώρεση.

Σαν να ήξερε ότι δεν θα τον πίστευα, ήρθε αεροπορικώς την επόμενη μέρα για να μου πει αυτοπροσώπως ότι δεν είχε σημασία τι είχα κάνει — θα ήταν εκεί για μένα. Πέντε μήνες αργότερα μου ζήτησε να τον παντρευτώ και κατέληξα στο καλό μου αγόρι. Μετά βρήκα τη λίστα μου. Καθώς διάβασα τι ήθελα σε έναν άντρα, ως εκ θαύματος, ταίριαζε σε όλα τα κριτήρια.

Τώρα είμαστε παντρεμένοι δύο χρόνια και κάθε πρωί ξυπνάω και ευχαριστώ τον Θεό για τον άνθρωπο που ήρθε στη ζωή μου ως θαύμα . Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα κατάφερα να απολαμβάνω την άνευ όρων αγάπη του. Είναι τρομακτικό όταν κοιτάζω πίσω, ποιον θα μπορούσα να είχα παντρευτεί. Τώρα έχω όλα όσα ονειρευόμουν και πολλά άλλα. Το να κόψω τον εθισμό μου στα κακά αγόρια ήταν μια αργή, επίπονη διαδικασία που χρειάστηκε πολλή αυτοαξιολόγηση και προσευχή, αλλά οι ανταμοιβές ήταν τεράστιες.

Αν είσαι εθισμένη σε άντρες που δεν σου ταιριάζουν, άντρες που δεν μπορείς να τους φέρεις στο σπίτι για να τους γνωρίσεις στην οικογένειά σου, άντρες που σε απομακρύνουν από αυτό που πραγματικά θέλεις, κάνε ένα διάλειμμα από τα ραντεβού, μίλησε με τον εαυτό σου και προσευχήσου επίμονα. Ο Θεός έχει κάτι καλύτερο για σένα, και αν Τον αφήσεις, θα σε οδηγήσει σε μια καταπληκτική σχέση που θα είναι απτή απόδειξη της χάρης Του.

*Το Joanne Truner είναι ψευδώνυμο.

Πηγή: www.adventist.org

Μοίρασε το:

3 Σχόλια

 1. נערות ליווי באתר ישראל לאדי

  Everything is very open with a really clear clarification of the issues. It was definitely informative. Your site is very helpful. Thanks for sharing!

  Απάντηση
 2. דירות דיסקרטיות בחולון

  Good day! I just wish to offer you a big thumbs up for the great information youve got right here on this post. I will be coming back to your web site for more soon.

  Απάντηση
 3. gateio

  I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

  Απάντηση

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.

Κατηγορία

Tags

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Διαβάστε επίσης…

Κατάθλιψη συνταξιοδότησης: Δεν είναι συνέπεια της ηλικίας

Κατάθλιψη συνταξιοδότησης: Δεν είναι συνέπεια της ηλικίας

Η θλίψη δεν είναι μια φυσική κατάσταση που πρέπει να αποδεχόμαστε καθώς μεγαλώνουμε. Η συνταξιοδότηση, ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων, οι προκλήσεις σε θέματα υγείας και η αντιμετώπιση σημαντικών αλλαγών μπορεί να επηρεάσουν την ψυχική και συναισθηματική υγεία...

Αντιρρησίας συνείδησης

Αντιρρησίας συνείδησης

Η επίθεση των Γιαπωνέζων είχε ξαφνιάσει τον αμερικανικό στρατό. Σφαίρες και οβίδες πετάγονταν από παντού, και η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη από φωτιά και καπνό. Ο εχθρός αντεπιτίθονταν και η μάχη γινόταν σώμα με σώμα. Μία απελπισμένη εντολή ακούστηκε πάνω από την βοή της...

Άνθρωποι που ταΐζουν τους ανθρώπους

Άνθρωποι που ταΐζουν τους ανθρώπους

Ιστορία καμπάνιας Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και κατ' επέκταση οι Έλληνες συμπολίτες μας βιώνουν οικονομική κρίση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να διατηρεί τον τίτλο της χώρας με το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα...