Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

από | 0 Σχόλια

Η ώρα του πρωινού για πολλές οικογένειες είναι μια ώρα έντασης. Όλοι βιαζόμαστε φύγουμε και πολύ εύκολα χάνουμε την αίσθηση του χρόνου. Έχω ζητήσει από εκατοντάδες ανθρώπους να καταγράψουν το πως χρησιμοποιούν την ώρα από το ξύπνημα μέχρι να φύγουν από το σπίτι για τις ασχολίες της ημέρας. Εκπλήσσομαι όταν βλέπω ότι έχουν στη διάθεσή τους 90 λεπτά ή και ακόμα περισσότερο χρόνο που δεν χρησιμοποιήθηκε για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.

Όμως οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι, συνειδητοποιούν ότι 90 λεπτά είναι ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα της ημέρας που δεν πρέπει να χαθεί. Αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε προσωπικό χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί δεν προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε σωστά τα πρωινά σας; Αν καταφέρεται να απλοποιήσετε το πρωινό, την προσωπική φροντίδα και τις ρουτίνες των παιδιών, μπορείτε να έχετε ελεύθερα 30-60 λεπτά για να δοκιμάσετε ένα από τα ακόλουθα:

1. Παίξτε, διαβάστε ή μιλήστε με τα παιδιά σας. Τα πρωινά μπορεί να γίνουν αφορμή για θαυμάσιο ποιοτικό χρόνο, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά που πάνε για ύπνο αμέσως αφού γυρίσετε στο σπίτι το βράδυ, αλλά ξυπνούν τα χαράματα. Βάλτε ξυπνητήρι, βάλτε μακριά το iPhone και περάστε ένα χαλαρό μισάωρο διαβάζοντας ιστορίες ή ζωγραφίζοντας. Εάν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, βάλτε στόχο ένα χαλαρό οικογενειακό πρωινό. Όλοι θα μιλούν για τα σχέδιά που έχουν για την ημέρα τους και τι συμβαίνει στη ζωή τους. Αν τα οικογενειακά γεύματα δεν συμβαίνουν συχνά στο σπίτι σας, το πρωινό αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία.

2. Άσκηση. Κάνετε το πρωί μπάνιο, έτσι κι αλλιώς, οπότε γιατί να μην ιδρώσετε πρώτα; Εκ περιτροπής με τον σύντροφό σας μπορείτε να βγαίνετε για τρέξιμο και κάποιος να μένει πίσω με τα παιδιά. Ή, αν τα παιδιά σας είναι μεγαλύτερα (ή δεν έχετε παιδιά) γυμναστείτε μαζί και κανονίστε ένα πολύ υγιεινό πρωινό.

3. Ικανοποιείστε τη δημιουργική σας πλευρά. Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα δημιουργικό χόμπι όπως η ζωγραφική, η φωτογραφία, το γράψιμο, ακόμα και η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου. Τι θα συνέβαινε αν πηγαίνατε για ύπνο λίγο νωρίτερα τρεις φορές την εβδομάδα; Αν δεν βλέπατε μια εκπομπή στην τηλεόραση ή αν δεν διαβάζατε αυτά τα email και σηκωνόσασταν λίγο νωρίτερα το επόμενο πρωί για να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο πορτραίτο;

4. Σκεφτείτε. Ο χρόνος στρατηγικής σκέψης είναι εξαιρετικά σημαντικός για τον έλεγχο της ζωής μας. Αφιερώστε 30 λεπτά το πρωί αναλογιζόμενοι το τι θέλετε να κάνετε με το χρόνο σας. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή την ώρα για να προσευχηθείτε ή να μελετήσετε την Αγία Γραφή, να κάνετε διαλογισμό ή να γράψετε ένα ημερολόγιο. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την ημέρα σας με πολύ καλύτερο τρόπο από ό, τι αν ο καθένας τρέχει γύρω-γύρω στο σπίτι σαν κοτόπουλο.

www.skepsou.gr, 16 Μαΐου 2012. Πηγή www.cbsnews.com

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.

Tags

Πάμε για μελέτη;

Αν σε απασχολούν θέματα της επικαιρότητας, πνευματικά θέματα η θέματα σχετικά με την θρησκεία, επικοινώνησε μαζί μας  για μελέτη μέσα από την Αγία Γραφή.

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Διαβάστε επίσης…

ΕΠΤΑ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ  ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ-ΕΙΡΗΝΙΚΗ-ΑΣΦΑΛΗ

ΕΠΤΑ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ  ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ-ΕΙΡΗΝΙΚΗ-ΑΣΦΑΛΗ

α) ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. «Αυτό το βιβλίο τού νόμου δεν θα απομακρυνθεί από το στόμα σου, αλλά σ' αυτό θα μελετάς ημέρα και νύχτα· επειδή, τότε θα ευοδώνεσαι στον δρόμο σου, και τότε θα φέρεσαι με σύνεση.»   Ιησούς του Ναυή 1:8 β) ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ...

Αγνοήστε τα παιδιά σας!

Αγνοήστε τα παιδιά σας!

Συνεχώς ακούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ως γονείς πρέπει να περνάμε όσο το δυνατόν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας. Η ανάγκη για περισσότερη επαφή μεταξύ γονέων και παιδιών γίνεται προφανής καθώς συνεχώς γίνονται στατιστικές έρευνες που...

Γιατί η οικειότητα γεννά αντιπάθεια;

Γιατί η οικειότητα γεννά αντιπάθεια;

Το ένστικτο μας λέει ότι όσο περισσότερο γνωρίζουμε έναν νέο φίλο μας τόσο περισσότερο τον συμπαθούμε. Στην πραγματικότητα όμως, κατά μέσο όρο, συμβαίνει το αντίθετο. Όσο πιο κοντά ερχόμαστε και όσο καλύτερα τον γνωρίζουμε τόσο λιγότερο τον συμπαθούμε. "Οι άλλοι...