Ταξιδέψτε μαζί, μοιραστείτε τα έξοδα

από | 0 Σχόλια

Όταν μιλάμε για να ταξιδέψουμε μαζί με κάποιον σε μια σχετικά μεγάλη διαδρομή, ας πούμε Θεσσαλονίκη – Αθήνα, πάντα σκεφτόμαστε κάποιον φίλο ή συγγενή μας που τυχαίνει να πηγαίνει τις ίδιες μέρες. Θα έπαιρνες ποτέ μαζί σου κάποιον άγνωστο; Ξανασκέψου το, ο φίλος του φίλου του ξάδελφου σου που έτυχε να πάρεις τις προάλλες τι σου ήτανε αν όχι ένας άγνωστος.

Καιρός να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας. Το να μοιραζόμαστε τα έξοδα ή να πληρώνουμε λιγότερα από ότι συνήθως, απολαμβάνοντας καλύτερο μέσο μεταφοράς, φτάνοντας στον προορισμό μας γρηγορότερα και γνωρίζοντας νέους φίλους φαντάζει αρκετά ελκυστικό.

Αν μιλάμε για τον οδηγό τότε το να έχεις κάποιον για παρέα να περνάει η ώρα με κουβεντούλα, και να γλιτώσεις κάποια από τα έξοδα της βενζίνης είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.  Αν πρόκειται για συνεπιβάτη τότε το να πας με αυτοκίνητο αντί για τρένο/λεωφορείο, να φτάσεις νωρίτερα και να κατέβεις κοντύτερα στον προορισμό σου είναι το ζητούμενο.  Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι μειώνει τη κίνηση και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Οπότε όταν πρόκειται για μεγάλο ταξίδι, αλλά ακόμη και απλά για το πήγαινε-έλα στη δουλειά ας ταξιδέψουμε μαζί.

Πώς όμως μπορούμε να βρούμε συνταξιδιώτες; Για άλλη μια φορά το διαδίκτυο στην υπηρεσία μας.  Απλά ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω sites.

www.pamemazi.gr

Το pamemazi.gr είναι η μεγαλύτερη βάση συνοδήγησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη – ή με άλλα λόγια: το carpooling στα Ελληνικά.  Υπολογίστε το κόστος της διαδρομής σας, βρείτε συνεπιβάτες και μοιραστείτε το κόστος! Έτσι εξοικονομείτε χρήματα, συμβάλλετε στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και στη βελτίωση της ζωής όλων μας.  Πώς λειτουργεί.

www.carpooling.gr

Κλιματικές αλλαγές, καύσιμα, κυκλοφοριακό;  Υπάρχει λύση…  Carpooling4Events, Γενικό Carpooling, Εταιρικό Carpooling.

Καλό ταξίδι

www.skepsou.gr, 14 Δεκεμβρίου 2012.

Μοίρασε το:

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.

Κατηγορία

Tags

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Διαβάστε επίσης…

Γιατί οι δίγλωσσοι είναι ευφυέστεροι

Γιατί οι δίγλωσσοι είναι ευφυέστεροι

Το να μιλάμε δύο γλώσσες αντί για μία, έχει προφανή πρακτικά οφέλη σε έναν όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Όμως, τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να παρατηρούν ότι τα πλεονεκτήματα της διγλωσσίας είναι ακόμη πιο θεμελιώδη από το να είναι κάποιος...

Δέκα λόγοι για να διαλύσεις αμέσως το κινητό σου

Δέκα λόγοι για να διαλύσεις αμέσως το κινητό σου

Ακούσατε-ακούσατε…. Θυμόσαστε κάτι τελάληδες που έβγαιναν κι ανακοίνωναν τα νέα και τα περίεργα πράγματα που συνέβαιναν στον κόσμο πριν την βιομηχανική επανάσταση, πριν βγουν τα μεγάφωνα και οι ντουντούκες και πριν τις εφημερίδες το ράδιο και τα τηλεοπτικά νέα;...

Η «συνωμοσίας του λαμπτήρα» [Vid]

Η «συνωμοσίας του λαμπτήρα» [Vid]

Το ντοκιμαντέρ διηγείται την άγνωστη ιστορία της «συνωμοσίας του λαμπτήρα» από την αφετηρία της το 1920 μέχρι και σήμερα, προβάλλοντας το συνεχώς αναπτυσσόμενο πνεύμα αντίστασης των καταναλωτών, αλλά και την αντιστοιχία ανάμεσα στα απεριόριστα υλικά αγαθά και τον –...