Τεχνολογικά εθισμένοι

από | 0 Σχόλια

Οι καλοκαιρινές διαφημίσεις για την προώθηση φορητής σύνδεση στο διαδίκτυο παρουσιάζουν άτομα που δεν μπορούν να απολαύσουν την φύση, την εξοχή, την θάλασσα και την συντροφικότητα του συντρόφου τους λόγω της έλλειψης σύνδεσης στο διαδίκτυο. Δυστυχώς μια έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι είναι περισσότερο κοντά στην πραγματικότητα από ότι νομίζαμε.

Τον περασμένο Ιούλιο ερευνητές εξέτασαν την επιρροή που έχει το διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες στους Βρετανούς. Το 53% των ερωτηθέντων, 1000 άτομα ηλικίας από 18 έως 65, δήλωσαν ότι θα αγανακτούσαν αν δεν μπορούσαν να είναι online για 24 ώρες, ενώ 40% θα αισθάνονταν μοναξιά.

Επιπλέον οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν να μείνουν «αποσυνδεμένοι» από το διαδίκτυο για 24 και στην συνέχεια να περιγράψουν τα συναισθήματά τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι μερικοί περιέγραψαν την εμπειρία τους σαν να κόβουν το κάπνισμα ή το ποτό, ενώ άλλοι ως τον “χειρότερο εφιάλτη” τους. Μερικοί βρήκαν «παρηγοριά» στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ενώ άλλοι αρνήθηκαν να κλείσουν τα κινητά τους για μια μέρα καθώς το θεώρησαν «αδιανόητο». Φυσικά τα αρνητικά συναισθήματα ήταν δυνατότερα στις μικρότερες ηλικίες, κάτω των 40 ετών.

Τέλος μόνο το 23% αντιμετώπισαν την έλλειψη τεχνολογίας ως “απελευθέρωση” από την καθημερινότητα.

www.skepsou.gr, 1 Σεπτεμβρίου 2011.

Μοίρασε το:

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.

Κατηγορία

Tags

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Διαβάστε επίσης…

Γιατί οι δίγλωσσοι είναι ευφυέστεροι

Γιατί οι δίγλωσσοι είναι ευφυέστεροι

Το να μιλάμε δύο γλώσσες αντί για μία, έχει προφανή πρακτικά οφέλη σε έναν όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Όμως, τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να παρατηρούν ότι τα πλεονεκτήματα της διγλωσσίας είναι ακόμη πιο θεμελιώδη από το να είναι κάποιος...

Δέκα λόγοι για να διαλύσεις αμέσως το κινητό σου

Δέκα λόγοι για να διαλύσεις αμέσως το κινητό σου

Ακούσατε-ακούσατε…. Θυμόσαστε κάτι τελάληδες που έβγαιναν κι ανακοίνωναν τα νέα και τα περίεργα πράγματα που συνέβαιναν στον κόσμο πριν την βιομηχανική επανάσταση, πριν βγουν τα μεγάφωνα και οι ντουντούκες και πριν τις εφημερίδες το ράδιο και τα τηλεοπτικά νέα;...

Η «συνωμοσίας του λαμπτήρα» [Vid]

Η «συνωμοσίας του λαμπτήρα» [Vid]

Το ντοκιμαντέρ διηγείται την άγνωστη ιστορία της «συνωμοσίας του λαμπτήρα» από την αφετηρία της το 1920 μέχρι και σήμερα, προβάλλοντας το συνεχώς αναπτυσσόμενο πνεύμα αντίστασης των καταναλωτών, αλλά και την αντιστοιχία ανάμεσα στα απεριόριστα υλικά αγαθά και τον –...