I

Πεντηκοστή – 7 αλήθειες για το Άγιο Πνεύμα

από | Ιαν 17, 2024 | 11 Σχόλια

Περίγραφή

Ξαπλώνεις στην παραλία και ένα ζεστό αεράκι ζεσταίνει το σώμα σου. Νιώθεις εντελώς χαλαρωμένος. Όλες οι έγνοιες εξαφανίζονται από το μυαλό σου. Έχεις νιώσει ποτέ έτσι; Στην Αγία Γραφή το έργο του Αγίου Πνεύματος συγκρίνεται με ένα αναζωογονητικό αεράκι. Η Πεντηκοστή είναι η ημέρα που γιορτάζεται το Άγιο Πνεύμα. Αλλά ποιος είναι το Άγιο Πνεύμα; Είναι πρόσωπο; Ή μήπως μία απρόσωπη δύναμη; Και το πιο σημαντικό. Τι σχέση έχει το Άγιο Πνεύμα με τη ζωή σου σήμερα; Σε αυτό το βίντεο θα δούμε 7 θαυμάσιες αλήθειες για το Άγιο Πνεύμα. 1. Το Άγιο Πνεύμα πρόσωπο Το Άγιο Πνεύμα είναι πρόσωπο, μέρος της Αγίας Τριάδας, Πατέρας, Υιός, και Άγιο Πνεύμα. Πως ξέρουμε ότι το Άγιο Πνεύμα είναι πρόσωπο; Η Αγία Γραφή αναφέρεται στο Άγιο Πνεύμα με την αντωνυμία «εκείνος». «Αλλά, όταν έρθει εκείνος, το Πνεύμα της αλήθειας, θα σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια» (Κατά Ιωάννη 16:13). Η λέξη Πνεύμα ουδέτερο ουσιαστικό. Κανονικά θα έπρεπε να χρησιμοποιείται η αντωνυμία «εκείνο». Όμως χρησιμοποιείται η αρσενική αντωνυμία «εκείνος». Αυτή η αναντιστοιχία γένους είναι σκόπιμη και πιθανότατα έχει στόχο να υπογραμμίσει το γεγονός ότι το Πνεύμα είναι πρόσωπο. Επίσης το Άγιο Πνεύμα κάνει η αισθάνεται πράγματα που μόνο ένα πρόσωπο μπορεί να κάνει ή να αισθανθεί. Για παράδειγμα, το Άγιο Πνεύμα διδάσκει: «Ο Παράκλητος, το Πνεύμα το Άγιο, που ο Πατέρας θα στείλει στο όνομά μου, εκείνος θα σας τα διδάξει όλα, και θα σας υπενθυμίσει όλα όσα είπα προς εσάς» (Κατά Ιωάννη 14:26). Επίσης, το Άγιο Πνεύμα μιλάει: «Το [Άγιο] Πνεύμα είπε στον Φίλιππο: Πλησίασε, και προσκολλήσου σ’ αυτή την άμαξα» (Πράξεις 8:29). Το γεγονός ότι το Άγιο Πνεύμα μιλάει δείχνει ότι είναι πρόσωπο. Επίσης, το Άγιο Πνεύμα μπορεί να λυπηθεί. «Να μη λυπείτε το Πνεύμα το Άγιο του Θεού, με το οποίο σφραγιστήκατε για την ημέρα της απολύτρωσης» (Εφεσίους 4:30). Μόνο ένα προσωπικό ον μπορεί να λυπηθεί. Το Άγιο Πνεύμα έχει κατανόηση και συναισθήματα και ως εκ τούτου λυπάται όταν βλέπει άσχημα πράγματα. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι το Άγιο Πνεύμα είναι πρόσωπο, Πατέρας, Υιός, και Άγιο Πνεύμα. Ας πάμε όμως ένα βήμα παρακάτω. Τι σχέση έχει το Άγιο Πνεύμα με μένα σήμερα; Πολύ σημαντική σχέση. Ας δούμε τι κάνει το Άγιο Πνεύμα για εμάς. 2. Το Άγιο Πνεύμα ελέγχει για αμαρτία Ο Χριστός είπε τα εξής: «Όταν έρθει εκείνος [το Άγιο Πνεύμα δηλαδή], θα ελέγξει τον κόσμο για αμαρτία, και για δικαιοσύνη, και για κρίση» (Ιωάννη 16:8). Όταν κάνεις κάτι άσχημο, ή βλέπεις κάτι άσχημο, συχνά αισθάνεσαι ενοχή. Τύψεις. Η συνείδησή σου σε ενοχλεί. Αλλά πολλές φορές, μέσω της συνείδησής προσπαθεί να σου μιλήσει το Άγιο Πνεύμα. Να σου πει ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος, και θα έχει άσχημα αποτελέσματα στη ζωή σου. Είναι λοιπόν το Άγιο Πνεύμα που σε παροτρύνει να μετανοήσεις. Αυτό το έργο του Αγίου Πνεύματος είναι πολύ σημαντικό, επειδή χωρίς συναίσθηση ενοχής οι άνθρωποι θα αφήνονταν να ακολουθούν τα πάθη τους χωρίς περιορισμό.

Ομιλητής

Κίμ Παπαϊωάννου

Συμμετέχουν

Μοίρασέ το

11 Σχόλια

 1. ΣΤΡΑΤΟΣ

  ΔΗΛΑΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1/3 . ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗΣ ΥΒΡΙΔΙΚΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ. Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ ΠΑΣΗΣ ΚΤΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΤΙΣΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ 1, ΚΕΦ. 2 ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΟ 5 ΛΕΕΙ, Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ε Ν Α Σ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΙΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Ο Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗΣ ΥΒΡΙΔΙΚΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ, ΜΕΣΙΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.? ΠΑΡΑΛΗΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ. ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΑ ΛΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ, ΥΣΤΕΡΑ ΕΛΕΟΣ, ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ. ΣΤΡΑΤΟΣ

  Απάντηση
  • skepsou.gr

   Φίλε Στράτο θα προσπαθήσω να είναι σύντομος και περιεκτικός γιατί σε λίγες γραμμές είναι δύσκολο να αναπτύξω πλήρως αυτό το θέμα. Όταν κάτι για εσένα είναι ακατανόητο (η τριαδικότητα) αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Ο απ. Παύλος στην Προς Κορινθίους Α 13:12 λέει ότι τώρα βλέπουμε αινιγματωδώς. Το ότι ο Ιησούς Χριστός είναι πρωτότοκος πάσης κτίσεως (θα δούμε παρακάτω τι σημαίνει αυτό) δεν σημαίνει ότι αυτό αναιρεί την Θειική καταγωγή του. Υπάρχουν εκατοντάδες εδάφια που οι Εβραίικές λέξεις Γιαχβέ-Ελοχίμ αναφέρονται αποκλειστικά στο Δεύτερο πρόσωπο της Θεότητας τον Λόγο, και αργότερα σαν άνθρωπο Ιησού Χριστό. Επίσης στον Ιωάννη α:18 λέει ο Ιησούς Χριστός, ότι τον Θεό και εννοεί τον Πατερά δεν τον έχει δει κανείς, που σημαίνει ότι όσες φορές ο άνθρωπος βλέπει τον Γιαχβέ Ελοχίμ αυτός δεν είναι ο Θεός Πατέρας αλλά ο Γιαχβέ Ελοχίμ Λόγος (Ιησούς Χριστός). Ας δούμε λίγα εδάφια. Γεν 3:8 ο Γιαχβέ Ελοχίμ από το οποίο κρύβονται είναι το Δεύτερο προσώπου της Θεότητας με δεδομένο ότι το πρόσωπο του Πατέρα δεν το είδε κανένας. Το ίδιο ισχύει και στην Γενν 18:1-2 ο Γιαχβέ που φανερώνεται πρόσωπο με πρόσωπο στον Αβραμ, είναι το Δεύτερο προσώπου της Θεότητας, ο Λόγος (Ιησούς Χριστός). Το ίδιο και στην Εξοδ 24:9-12 είναι ο Ιησούς Χριστός. Υπάρχουν και πολλά άλλα εδάφια που αναφέρονται στον Χριστό ως Γιαχβέ-Ελοχίμ. Θέλω να μου πεις ο Γιαχβέ Ελοχίμ στον Ησαΐα 40:3,4 σε ποιο πρόσωπο αναφέρεται; Στον Πατέρα η στον Χριστό; Λίγα εδάφια που δείχνουν τον Χριστό ως Θεό, Εβραίους 1:8,ΗΣΑΙΑΣ 9:6, Α ΤΙΜ 3:16. Όσο αφορά το εδάφιο στον Τιμόθεο έχω να σου πω το εξής. Η Εβραίική λέξη Ελοχίμ σημαίνει, αναφέρεται στην μια Θεότητα των τριών προσώπων. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Το Δευτ 6:4 χρησιμοποιεί την Εβραίική Λέξη Γιαχβέ Εχάδ= Είς. Εκτός από το αριθμητικό ένα, την μια μονάδα, έχει και την έννοια της ενότητας της μιας οντότητας και εδώ αναφέρεται στη ενότητα της Θεότητας. Η ίδια λέξη (εχαδ) χρησιμοποιείται και στην Γενν 2:24 θέλοντας να τονίσει την ενότητα του ζευγαριού. Έτσι και στο Δευτερονόμιο αλλά και στον Τιμόθεο αναφέρεται στην αδιαίρετη ενότητα της μιας Θεότητας των τριών προσώπων.

   Απάντηση
   • Λυδια

    Μπορεί να είναι Τρία πρόσωπα, πατερας υιός και άγιο πνεύμα. Εντούτοις το Άγιο Πνεύμα είναι η ενεργός Δυναμη του Θεού
    Και δεν είναι…Ομιουσιο και αχώριστο ..δηλαδή Τριαδα
    Είναι Τρία διαφορετικά πρόσωπα που έχουν διαφορετικό ρόλο

    Απάντηση
    • skepsou.gr

     Αγαπητή Λυδία αν είδες όλο το βίντεο η διάβασες το κείμενο θα είδες ότι ο ομιλητής παρουσιάζει εδάφια που δείχνουν ότι το Άγιο πνεύμα ενεργεί όπως θα ενεργούσε ένα πρόσωπο. Δηλαδή αν όντως ήταν η ενεργός δύναμη η Αγία Γραφή θα το ανέφερε με την αντωνυμία εκείνο. Όμως όπως αναφέρει και ο ομιλητής σκόπιμα δεν το κάνει και το αναφέρει με την αντωνυμία στο αρσενικό πρόσωπο εκείνος. Επίσης όπως θα άκουσες παραπάνω το Άγιο πνεύμα έχει αισθήματα. Αν ήταν απλά η ενεργός δύναμη του Θεού δεν θα συνέβαινε αυτό. Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά αλλά αν απορρίπτεις όλα τα παραπάνω εδάφια τότε θα απορρίψεις ότι και να γράψω.

     Απάντηση
  • skepsou.gr

   Η λέξη πρωτότοκος στην Αγία Γραφή δεν έχει να κάνει με την γέννηση του ανθρώπου αλλά με τα προνόμια. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Αγία Γραφή που ενώ ήταν πρωτότοκοι, τους αφαιρέθηκε αυτή η ιδιότητα και άλλοι που δεν ήταν πρωτότοκοι, τους αποδόθηκε. Έτσι και με τον Ιησού Χριστό, αυτός ο προσδιορισμός του αποδίδεται σαν άνθρωπος για τα προνόμια και δεν αφορά την γέννηση σαν γεγονός. Ο πρωτότοκος είχε ιδιαίτερα δικαιώματα. Μετά το θάνατο του πατέρα γίνονταν ο πατριάρχης, ο αρχηγός και ο ιερέας στην οικογένεια και στην φυλή, κατά την προλευιτική περίοδο. Ακόμα από την πατρική περιουσία έπαιρνε διπλό μερίδιο και ο ίδιος ανήκε στον Θεό ( Εξ 13:2, Δευτ 21:17). Ο Χριστός φέρνει τον τίτλο του πρωτότοκου δικαιωματικά με την ενανθρώπισή του, η οποία από μία άποψη, αναγάγεται στο προαιώνιο σχέδιο της σωτηρίας, που κατεργάσθηκε ο Θεός προ της δημιουργίας.
   Ο προφήτης Ζαχαρίας αναφέρει τον «Βλαστό» ο οποίος «θέλει βλαστήσει και θέλει οικοδομήσει τον ναό του Κυρίου και αυτός θέλει λάβει την δόξαν, και θέλει καθήσει, και οικοδόμηση επί του θρόνου αυτού και θέλει είσθαι ιερεύς επί του θρόνου αυτού και βουλή ειρήνης θέλει είσθαι μεταξύ των δύο τούτον» Ζαχ 6:12,13. Μια αντιπαραβολή μεταξύ των εδαφίων Ζαχ 3:8, Ησαΐας 4:2, 11:1,2, 53:2, Ιερ 23:5,7, 33:15 δε θα αφήσει καμία αμφιβολία ότι ο «Βλαστός» αυτός είναι ο Ιησούς Χριστός.
   Ανάμεσα στον «Βλαστό» και σ’ ένα δεύτερο πρόσωπο λαμβάνει χώρα «βουλή ειρήνης». Το δεύτερο πρόσωπο που αναφέρεται, είναι ο Πατήρ Θεός. Η «βουλή ειρήνης» αφορά στη σωτηρία της ανθρωπότητας. ( Ζαχ 6:12-13 Εφες 2:12-17).
   Όπως, αιώνες πριν σταυρωθεί, ο Χριστός ήταν «Αρνίον εσφαγμένον από καταβολής κόσμου» Αποκ 13:8, (Ρωμ 3:24-25, Εφες 3:10-11, Β Τιμ 1:9-10, Α Πετρ 1:19-20 κ.τ.λ), έτσι ήταν και γεννημένος μέσα στο προαιώνιο σχέδιο της σωτηρίας. Το εδάφιο «Υιός μου είσαι σύ εγώ σήμερον σε εγέννησα» Ψαλμ 2: 7, πρέπει να αναγάγεται στην ημέρα της «βουλής μεταξύ των δύο τούτων». Από την άποψη αυτή ο Χριστός είναι πρωτότοκος.
   Από μια άλλη άποψη έγινε πρωτότοκος παίρνοντας τη θέση του πρώτου υιού του Θεού του Αδάμ. Ο Αδάμ ονομάζεται «υιός Θεού» Λουκ 3:23,38. Αυτός ήταν ο πρώτος άνθρωπος. Ήταν ο άρχοντας όλων των δημιουργημάτων και πατριάρχης, η κεφαλή της ανθρώπινης φυλής ήταν ο πατέρας. Είχε όλα τα προνόμια το πρωτότοκου. Αλλά με την παράβαση και την αμαρτία έχασε το προνόμιο του πρωτότοκου, όπως ο Ρουβήν, ο πρωτότοκος του Ιακώβ έχασε το προνόμιο αυτό επειδή αμάρτησε. Ο λόγος του Θεού μας δίνει την σχετική ιστορία, όπου αναφέρεται ότι «τα πρωτοτόκια αυτού εδόθησαν εις τους υιούς του Ιωσήφ……πλην ουχί δια να έχει τα πρωτοτόκια ως προς την γενεαλογίαν διότι ο Ιούδας υπερίσχυσεν υπέρ τους αδελφούς αυτού, ώστε εξ αυτού να εξέλθει ο ηγούμενος», Α Χρον 5:1-2.
   Όλα τα δικαιώματα του πρωτότοκου Αδάμ αφαιρέθηκαν και δόθηκαν στον δεύτερο άνθρωπο, τον Δεύτερο Αδάμ τον Χριστό (Α’ Κορ. 15:45-47). «Θέλω κάμει αυτόν πρωτότοκον μου» μας λέει ο Ψαλμωδός. Ψαλμ 89:27. «Δια να είναι αυτός (ο Υιός) πρωτότοκος μεταξύ των αδελφών» λέει ο Παύλος. Ρωμ 8:29. Αυτός είναι ο « Πατήρ του μέλλοντος αιώνος» Ησαΐας 9:6 και όχι ο Αδάμ μας λέει ο Ησαίας.
   Στην προς Κολοσσαείς επιστολή διασαφηνίζεται καλύτερα το θέμα αυτό «Όστις (Υιός) είναι εικών του Θεού αοράτου, πρωτότοκος πάσης κτίσεως επειδή δι’ αυτού εκτίσθησαν τα πάντα, τα εν τοις ουρανοίς και τα επί της γης τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι, είτε κυριότητες, είτε αρχαί, είτε εξουσίαι, τα πάντα δι’ αυτού και δι’ αυτόν εκτίσθησαν και αυτός είναι προ πάντων, και τα πάντα συντηρούνται δι’ αυτού και αυτός είναι η κεφαλή του σώματος της εκκλησίας, όστις είναι αρχή, πρωτότοκος εκ των νεκρών, δια να γίνη αυτός πρωτεύων εις τα πάντα» Κολ 1:15-18.
   Με την έννοια αυτή του πρωτεύοντος στα πάντα, του πρώτου σε δύναμη, πρώτου σε εξουσία, πρώτου σε δόξα και τιμή, πρώτου σε δικαιοσύνη και αγιότητα, του απαράμιλλου, του έξοχου, του τέλειου, ο Χριστός είναι πρωτότοκος.
   Ο Χριστός είναι πρωτότοκος εκ νεκρών όχι ως προς το χρόνο της ανάστασής του, γιατί αρκετοί αναστήθηκαν, προσωρινά, πριν από Αυτόν- ο Ίδιος είχε αναστήσει αρκετούς και τον Λάζαρο- αλλά ως προς την εξουσία και τα πρωτεία, γιατί δι’ αυτού είναι η ανάσταση των νεκρών. Αυτός είναι «η ανάσταση και η ζωή» Ιωανν 11:25. Με την έννοια αυτή γράφει ο απόστολος Παύλος: «Αλλά τώρα, ο Χριστός ανέστη εκ νεκρών έγινε απαρχή των κεκοιμημένων………..» Α Κορ 15:20-33. Ο Χριστός είναι η απαρχή, ο πρωτότοκος εκ των νεκρών, καθώς πρώτος γεννήθηκε, πρώτος απέθανε, πρώτος αναστήθηκε προ καταβολής κόσμου, όπως αναφέραμε παραπάνω.

   Απάντηση
  • Δέσποινα

   Είσαι πολύ ασεβής αγαπητέ να μιλάς με τέτοιες εκφράσεις για τον Θεό, στην Γενεση αναφέρει “…ας καμωνεν άνθρωπο…”,το ευαγγέλιο του Ιωάννη ξεκινάει”εν αρχή ήτο ο Λόγος και ο Λόγος ήτο παρά τω Θεώ και Θεός ήτο ο Λόγος “,ο Ιησούς δεν ήταν κτίσμα, φύγε από την αίρεση σου για να σωθείς

   Απάντηση
 2. skepsou.gr

  Φίλε Στράτο το ότι εσύ έχεις διαφορετική αντίληψη σε μερικά δόγματα της Αγίας Γραφής απ’ ότι εμείς και διαφωνείς με αυτά που γράφουμε είναι δικαίωμα σου, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα εκφράζεσαι με αυτό τον απρεπή τρόπο. Τέτοια σχόλια δεν θα επιτρέψω σε αυτή την σελίδα και θα τα διαγράφω. Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις, με επιχειρήματα η χωρίς αλλά πάντα με κόσμιο τρόπο και με αγάπη Χριστού προς τον συνομιλητή. Σε λίγο θα σου απαντήσουμε στα ερωτήματα που θέτεις.

  Απάντηση
  • Κωστας

   Να λέμε δόξα στον κύριο γιατί είναι ζωντανός και μας αγαπάει και μας συγχωρεί

   Απάντηση
 3. Πανάρετος

  Η2Ο ο ατμός
  Η2Ο το νερό
  Η2Ο ο πάγος
  3διαφορετικες μορφές αλλά ίδια ουσία πάντα Η2Ο.
  Συγχωρέστε με δεν θέλω να φανω βλασφημος.Αλλα όπως στην απλή φύση 3 διαφορεικες μορφές είναι η ίδια ουσία ποσο μαλλον στον Δημιουργό της φύσης αυτό να μας φαίνεται δύσκολο και παράλογο.Ας θυμηθούμε και το θαύμα του Αγ.Σπυριδωνα με το κεραμίδι.

  Απάντηση
  • skepsou.gr

   Στην αρχή του βίντεο ο ομιλητής αναφέρεται σε αυτό και λέει ότι το Άγιο Πνεύμα είναι μέρος της Αγίας τριάδας. Διαφωνείς με αυτό; Δεν λέει κάτι άλλο από αυτό που αναφέρεις.

   Απάντηση

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατες δημοσιεύσεις…

Όταν ο Θεός Ζητάει

Όταν ο Θεός Ζητάει

Σε μια σχέση, είτε φιλική, είτε εργασιακή, είτε συζυγική, είτε σε οποιαδήποτε σχέση το να ζητάς είναι αμφίδρομο. Πως θα χαρακτηρίζαμε  όμως μια σχέση που μόνο θα μας ζητούσαν; Πως θα χαρακτηρίζαμε την ψυχοσύνθεση αυτού του ανθρώπου;  Πολλές φορές οι άνθρωποι με αυτόν...

Ο Θεός πατέρας

Ο Θεός πατέρας

Πολλές φορές μέσα στο Ευαγγέλιο συναντάμε τον ορισμό του Πατέρα για τον Θεό. Για ποιους ο Θεός αποκαλεί τον εαυτό Του πατέρα; Ποια είναι η σχέση που έχει με τα παιδία του και πως ανταποκρίνεται ο Θεός, σ' αυτή την ιδιότητα; Οι απαντήσεις θα σας...

Γιατί Πιστεύω στην Ανάσταση του Χριστού. Μέρος 2/2

Γιατί Πιστεύω στην Ανάσταση του Χριστού. Μέρος 2/2

Συνεχίζοντας στο δεύτερο μέρος της σειράς ο ομιλητής μας παραθέτει στοιχεία, τα οποία πιστοποιούν και αποδεικνύουν την ανάσταση του Ιησού Χριστού, συγκρίνοντας τα, με ιστορικά στοιχεία άλλων μεγάλων ανθρώπων της ιστορίας τα οποία δεν...

Αναγνωρίζοντας το κακό και την αμαρτία.

Αναγνωρίζοντας το κακό και την αμαρτία.

Στο βίντεο  Οι μεθοδείες του διαβόλου με απώτερο σκοπό την παραποίηση του χαρακτήρα του Θεού που παρουσίασε ο θεολόγος Κώστας θεοφυλακτίδης, είδαμε ότι ο πρωταρχικός στόχος του Διαβόλου ήταν να αλλοίωση τον χαρακτήρα του Θεού στην συνείδηση της Εύας και αφού το...

Ω Κύριέ μου πόσο Σε Θαυμάζω – ένα πανέμορφο Χριστιανικό τραγούδι / ύμνος

Ω Κύριέ μου πόσο Σε Θαυμάζω – ένα πανέμορφο Χριστιανικό τραγούδι / ύμνος

Ω Κύριε μου, πόσο Σε θαυμάζω Τίτλος πρωτοτύπου: O store Gud (1885) Μετάφραση: Φαφαλιός, Γιάννης Διασκευή και απόδοση: Δανιέλα Οικονομίδου Ω Κύριε μου, πόσο σε θαυμάζω Κι εκστατικός τα έργα Σου κοιτώ. Βλέπω το φως, τον ήλιο και τα αστέρια, Που Συ εσκόρπισες στον...

Οι Τελευταίες Στιγμές του Χριστού

Οι Τελευταίες Στιγμές του Χριστού

Στο βίντεο που ακολουθεί ο ομιλητής μας παρουσιάζει τις τελευταίες στιγμές του Ιησού Χριστού πριν από την σταύρωσή του.  Ο Παύλος στην επιστολή προς Φιλιππησίους  αναφέρεται για τον Ιησού Χριστό ως ισότιμο Θεό με τον Πατέρα και στην επιστολή του Τίτου ως μεγάλο Θεό....

Τα ονόματα του Θεού (Ελοχίμ)

Ελοχίμ (Θεός) Ο Μωυσής, κάτω από την οδηγία του Αγίου Πνεύματος, μας παρουσιάζει το πρώτο όνομα...

Τα ονόματα του Θεού (Εισαγωγή)

Εισαγωγή Το όνομα είναι κάτι που δίνεται από τους γονείς. Στους αρχαίους πολιτισμούς το όνομα ενός...

Αλόη Βέρα – το φάρμακο της φύσης

Φάρμακα, χημικές ενώσεις, παράγωγα, βιταμίνες, τονωτικά... Οι βιομηχανίες φαρμάκων ανακαλύπτουν...

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Κατηγορίες

Ομιλητές

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.