I

Η γέννηση του Χριστού – η πιο όμορφη ιστορία!

από | Δεκ 20, 2022 | 0 Σχόλια

Περίγραφή

Η Γέννηση του Χριστού – η πιο όμορφη ιστορία!

Η γέννηση του Χριστού είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σε αυτό το βίντεο θα δούμε αναλυτικά τι έγινε.

Τον προσδιορισμένο καιρό Ο απόστολος Παύλος γράφει: «Όταν, όμως, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ο Θεός εξαπέστειλε τον Yιό του» (προς Γαλάτας 4:4).

Η γέννησή του Χριστού δεν ήταν απρόσμενο γεγονός. Ήδη στον Κήπο της Εδέμ ο Θεός είχε πει ότι θα ερχόταν ο Σωτήρας. Και ανά τους αιώνες διάφοροι προφήτες είχαν προφητεύσει για τον ερχομό του Χριστού δίνοντας μέχρι και μικρές λεπτομέρειες για τη ζωή Του!

Ο Θεός επέλεξε την κατάλληλη στιγμή. Ο λαός Ισραήλ, εκλεγμένος να είναι φως στα έθνη, ήταν βουτηγμένος στην τυπολατρία και τις παραδόσεις και το φως του κινδύνευε να σβήσει.

Τα ειδωλολατρικά έθνη είχαν κουραστεί από τις πατροπαράδοτες θρησκείες και αναζητούσαν κάτι καινούριο. Ο κόσμος της Μεσογείου ήταν κάτω από μία ενιαία διακυβέρνηση, της Ρώμης, και υπήρχε μια ευρέως διαδεδομένη γλώσσα που μιλιούνταν, τα ελληνικά. Το έδαφος ήταν πρόσφορο, και το ρολόι του ουρανού σήμανε την ώρα.

Στο πλήρωμα του χρόνου έγινε η γέννηση του Χριστού.

Η Μαρία και ο Ιωσήφ Η μητέρα του Χριστού ήταν η Μαριάμ, ή αλλιώς Μαρία. Ήταν νέα, παρθένα, και αρραβωνιασμένη με τον Ιωσήφ. Η Μαρία έμενε στη Ναζαρέτ, πόλη της Γαλιλαίας. Εκεί εμφανίστηκε ο άγγελος Γαβριήλ και της είπε ότι θα έμενε έγκυος από το Άγιο Πνεύμα, όπως και έγινε.

Όταν ο Ιωσήφ έμαθε ότι η Μαρία ήταν έγκυος αποφάσισε να χωρίσει. Τότε εμφανίστηκε ο Γαβριήλ και στον Ιωσήφ και του εξήγησε τη Θεϊκή προέλευση του βρέφους που θα γεννούσε η Μαρία. Έτσι, ο Ιωσήφ και η Μαρία παντρεύτηκαν.

Η απογραφή.

Εκείνο τον καιρό ο Καίσαρας Αύγουστος διέταξε να γίνει απογραφή. Ο Ιωσήφ και η Μαρία ήταν απόγονοι του Δαβίδ και έτσι πήγαν στην Βηθλεέμ, την πόλη του Δαβίδ, για να απογραφούν.

Όταν έφτασαν τα πανδοχεία ήταν γεμάτα οπότε έμειναν σε φάτνη. Δεν είναι απίστευτο; Ο Υιός του Θεού, ο κυρίαρχος του σύμπαντος, να γεννηθεί σε φάτνη!

Εκείνο το βράδυ μια ομάδα βοσκών έβοσκαν τα πρόβατά τους στους λόφους της Βηθλεέμ. Τότε εμφανίστηκε ένας άγγελος και τους ανακοίνωσε τη γέννηση του Σωτήρα.

Οι τρεις μάγοι.

Στο μεταξύ, τρεις μάγοι στην ανατολή είδαν το άστρο στον ουρανό. Οι μάγοι δεν ήταν μάγοι με την σημερινή έννοια της λέξης, δεν έκαναν μαγεία. Ήταν μια άρχουσα κάστα ανθρώπων που μελετούσαν τα άστρα και ήταν σύμβουλοι βασιλέων. Γνωρίζοντας τις προφητείες αναγνώρισαν ότι το αστέρι ήταν σημάδι της γέννησης του Χριστού.

Έτσι ξεκίνησαν το μακρινό ταξίδι για την Ιερουσαλήμ όπου ρώτησαν τον βασιλιά Ηρώδη. Ο Ηρώδης όχι μόνο δεν ήξερε αλλά μόλις το έμαθε θορυβήθηκε. Στυγνός και αμείλικτος όπως ήταν, αποφάσισε να σκοτώσει το βρέφος Ιησού για να μην κινδυνέψει ο θρόνος του. Καθώς όμως δεν ήξερε που να βρει το βρέφος, ρώτησε τους θεολόγους του. «Στη Βηθλεέμ» του απάντησαν.

Σμύρνα, χρυσός, και λιβάνι

Οι μάγοι πήγαν στην Βηθλεέμ. Προσκύνησαν τον Χριστό και Του έδωσαν τα δώρα τους, σμύρνα, χρυσό, και λιβάνι.

Η σμύρνα ήταν μυρωδικό πένθους και συμβολίζει τον Χριστό που πέθανε στον σταυρό για τις αμαρτίες μας.

Ο χρυσός συμβολίζει την Θεότητα και Βασιλεία του Χριστού.

Το λιβάνι συμβολίζει τον Χριστό ως τον Μέγα Αρχιερέα που μεσιτεύει για μας στον ουρανό.

Οι τρεις μάγοι, αφού προσκύνησαν τον Χριστό και έδωσαν τα δώρα τους και ο Θεός τους είπε να μην επιστρέψουν στον Ηρώδη αλλά να φύγουν από άλλο δρόμο.

Η σφαγή των νηπίων.

Όταν ο Ηρώδης κατάλαβε ότι οι μάγοι δεν θα γύριζαν, έστειλε τους στρατιώτες του και έσφαξαν όλα τα αγόρια από δύο χρονών και κάτω.

Αυτή ήταν μία από της πολλές φορές που ο διάβολος προσπάθησε να σκοτώσει τον Ιησού Χριστό. Ήξερε ότι αν ο Χριστός εκπλήρωνε την αποστολή Του, θα σήμανε και το τέλος του διαβόλου. Πράγματι, ο Χριστός εκπλήρωσε την αποστολή Του στο πλήρες, ο διάβολος νικήθηκε, και τώρα περιμένει το τέλος του.

Επίλογος

Έχουν περάσει 2000 και πλέον χρόνια από την ημέρα που γεννήθηκε ο Χριστός. Σήμερα ο κόσμος γιορτάζει τη γέννηση του Χριστού τα Χριστούγεννα αν και ο ίδιος ποτέ δεν το ζήτησε. Η γέννηση, η άμωμη ζωή Του, ο θάνατός Του για τις αμαρτίες μας, και η ανάστασή Του, σήμαναν τη νίκη του ενάντια στον διάβολο και την αμαρτία.

Ο Χριστός είναι Θριαμβευτής. Και η υπόσχεση που δίνει είναι ότι όποιος πιστέψει σε Αυτόν θα έχει ζωή αιώνια. Αμήν!

Ο καλός Θεός να σε ευλογεί!

00:00 – Εισαγωγή

00:24 – Τον προσδιορισμένο καιρό

02:22 – Η Μαρία και ο Ιωσήφ

03:34 – Η απογραφή

04:31 – Η γέννηση του Χριστού

06:27 – Οι τρεις μάγοι

07:45 – Στην Ιερουσαλήμ

09:02 – Σμύρνα, χρυσός, και λιβάνι

10:00 – Η σφαγή των νηπίων

11:50 – Ο Ιωσήφ και η Μαρία στην Αίγυπτο

12:27 – Επίλογος

Ομιλητής

Κίμ Παπαϊωάννου

Συμμετέχουν

Κατηγορία

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατες δημοσιεύσεις…

Χριστιανός: Ένας Διαφορετικός Άνθρωπος

Χριστιανός: Ένας Διαφορετικός Άνθρωπος

Η ζωή του χριστιανού χρειάζεται να διέπετε από ένα διαφορετικό πνεύμα, να είναι εναρμονισμένη με με τις οδηγίες που δίνει ο Θεός στην Αγία Γραφή. Ο καρπός του κάθε ειλικρινή και γνήσιου χριστιανού είναι Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθωσύνη, πίστις,...

Η Βασίλισσα Μητέρα

Η Βασίλισσα Μητέρα

Ο ρόλος της μητέρας μέσα από τα μάτια της Αγίας Γραφής. Θα δούμε κάποιες ηρωίδες μάνες, πιστές στον Θεό για το πως ενεργούσαν.

Χριστιανός: Ένας Διαφορετικός Άνθρωπος

Χριστιανός: Ένας Διαφορετικός Άνθρωπος

Η ζωή του χριστιανού χρειάζεται να διέπετε από ένα διαφορετικό πνεύμα, να είναι εναρμονισμένη με με τις οδηγίες που δίνει ο Θεός στην Αγία Γραφή. Ο καρπός του κάθε ειλικρινή και γνήσιου χριστιανού είναι Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθωσύνη, πίστις,...

Η Βασίλισσα Μητέρα

Η Βασίλισσα Μητέρα

Ο ρόλος της μητέρας μέσα από τα μάτια της Αγίας Γραφής. Θα δούμε κάποιες ηρωίδες μάνες, πιστές στον Θεό για το πως ενεργούσαν.

Ποιος είναι το θηρίο;

Πολλές και ατέρμονες συζητήσεις γίνονται γύρω από την Αποκάλυψη και τους συμβολισμούς της....

Ένα λογικό επιχείρημα για την ύπαρξη του Θεού

Στις ημέρες μας θεωρείται ότι τα θρησκευτικά επιχειρήματα για διάφορα θέματα στερούνται λογικής....

Κατάθλιψη συνταξιοδότησης: Δεν είναι συνέπεια της ηλικίας

Η θλίψη δεν είναι μια φυσική κατάσταση που πρέπει να αποδεχόμαστε καθώς μεγαλώνουμε. Η...

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Κατηγορίες

Ομιλητές

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.