I

Δημιουργία ή εξέλιξη; Η προέλευση της ζωής

από | Ιούν 15, 2023 | 0 Σχόλια

Περίγραφή

Σε προηγούμενο βίντεο μιλήσαμε για την προέλευση του σύμπαντος και το μπιγκ μπανγκ. Αν δεν έχεις δει εκείνο το βίντεο, δες το τώρα, επειδή οι πληροφορίες που περιέχει είναι πολύ σημαντικές. Αυτό ήταν το πρώτο βίντεο της σειράς, Δημιουργία ή Εξέλιξη.

Σήμερα, στο δεύτερο βίντεο της σειράς, θα μιλήσουμε για την προέλευση της ζωής. Από που προήλθε η ζωή επάνω στη γη; Θα δούμε πρώτα τι λέει η Αγία Γραφή. Και μετά θα δούμε τι διδάσκει η θεωρία της εξέλιξης. Και βγάλε μόνος σου τα συμπεράσματά σου.

Τι λέει η Γραφή
Η Γραφή λέει ότι τη ζωή την δημιούργησε ο Θεός. Τα ζώα και τα φυτά ο Θεός τα έπλασε με τον λόγο Του.

«Kαι είπε ο Θεός: Aς βλαστήσει η γη χλωρό χορτάρι, χορτάρι που κάνει σπόρο, και καρποφόρο δέντρο που κάνει καρπό σύμφωνα με το είδος του, του οποίου το σπέρμα να είναι μέσα του επάνω στη γη. Kαι έγινε έτσι» (Γένεση 1:11).

Για τα ζώα διαβάζουμε: «Kαι είπε ο Θεός: Aς γεννήσει η γη έμψυχα ζώα σύμφωνα με το είδος τους, κτήνη, και ερπετά και ζώα τής γης σύμφωνα με το είδος τους. Kαι έγινε έτσι» (Γένεση 1:24).

Τον άνθρωπο όμως τον έπλασε με τα χέρια Του: «Kαι ο Kύριος ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο από χώμα τής γης· και εμφύσησε στα ρουθούνια του πνοή ζωής, και έγινε ο άνθρωπος σε ψυχή που ζει» (Γένεση 2:7).

Σκέψου το. Για να φυσήξει στην μύτη του, το πρόσωπο του Θεού ήρθε ακριβώς μπροστά από το πρόσωπο του πρώτου ανθρώπου, του Αδάμ. Όπως ένας πατέρας σκύβει να φιλήσει το νεογέννητο μωρό του, ο Θεός έσκυψε και έδωσε ζωή στον Αδάμ φυσώντας στη μύτη του. Μια πολύ άμεση πράξη που δείχνει την αγάπη και την φροντίδα που έχει ο Θεός για εμάς τους ανθρώπους, τα παιδιά Του.

Γι’ αυτό και ο Χριστός μας δίδαξε, όταν προσευχόμαστε στον Θεό να Τον αποκαλούμε «Πατέρα.» Όταν λέμε την προσευχή «Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς» αποκαλούμε τον Θεό πατέρα και Τον αναγνωρίζουμε ως Δημιουργό μας. Είναι μια πραγματικά πολύ όμορφη διδασκαλία.

Η θεωρία της εξέλιξης – η αρχέγονη σούπα

Σύμφωνα με τη θεωρία της εξέλιξης, ο άνθρωπος προήλθε από τον πίθηκο. Και ο πίθηκος; Ο πίθηκος προήλθε από κάποια ενδιάμεση μορφή ζωής. Και αυτή η ενδιάμεση μορφή ζωής; Από τα ερπετά. Και τα ερπετά; Από τα αμφίβια. Και τα αμφίβια; Από τα ψάρια. Και τα ψάρια; Από κάποιο μονοκύτταρο οργανισμό. Και αυτό το κύτταρο από που προήλθε; Από την αρχέγονη σούπα.

Σύμφωνα με την θεωρία της εξέλιξης η γη πήρε μορφή πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια. Για μερικά εκατομμύρια χρόνια έπεφτε βροχή επάνω στα βράχια της γης με αποτέλεσμα πολλά στοιχεία από τα βράχια να ελευθερωθούν στο νερό. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί η αρχέγονη σούπα, ένα μεγάλο σώμα ζεστού νερού με διάφορα στοιχεία.
Και μια ωραία πρωία, ή μπορεί να ήταν και βράδυ, ένας κεραυνός έπεσε πάνω στη σούπα, τα διάφορα στοιχεία ενώθηκαν, και δημιουργήθηκε ο πρώτος ζωντανός οργανισμός, ένα κύτταρο. Έτσι τυχαία.

Οπότε. Η Αγία Γραφή μας λέει ότι μας δημιούργησε ο καλός Θεός. Η θεωρία της εξέλιξης μας λέει ότι προπάππους μας ήταν ο κεραυνός και προγιαγιά μας η σούπα.

Το πρώτο κύτταρο

Τη θεωρία της αρχέγονης σούπας την διατύπωσε ο Δαρβίνος το 1871. Ο Δαρβίνος δεν είχε ισχυρό μικροσκόπιο για να μελετήσει προσεκτικά έναν μονοκύτταρο οργανισμό, σαν αυτόν που υποτίθεται δημιούργησε ο κεραυνός που έπεσε στη σούπα.

Σήμερα όμως έχουμε πανίσχυρα μικροσκόπια. Και υπολογιστές. Και μπορούμε να δούμε τι είναι ένα κύτταρο.

Ένα από τα πιο απλά κύτταρα που υπάρχουν είναι ένα βακτήριο που ονομάζεται Mycoplasma genitalium και έχει μόνο 525 γονίδια. Πρόσφατα επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Στάνφορντ κατάφεραν να χαρτογραφήσουν πως λειτουργεί. Για να το πετύχουν χρειάστηκαν 128 υπολογιστές που εργάζονταν ταυτόχρονα για 10 ώρες!

Αν πάρεις το πιο εξελιγμένο κινητό που υπάρχει σήμερα και το συγκρίνεις σε πολυπλοκότητα με τον πιο απλό μονοκύτταρο οργανισμό, ο μονοκύτταρος οργανισμός είναι απείρως πιο πολύπλοκος.

Αν έρθει κάποιος και σου δείξει ένα κινητό τηλέφωνο και σου πει ότι αυτό το τηλέφωνο δημιουργήθηκε κατά τύχη όταν ένας κεραυνός έπεσε σε μια αποθήκη με μέταλλα, πλαστικό, και γυαλί, θα σκεφτείς ότι λέει ανοησίες.

Γιατί λοιπόν να πιστέψεις το παραμύθι που διδάσκει η εξέλιξη ότι το πρώτο κύτταρο το έφτιαξε ένας κεραυνός;

Τι σημαίνουν αυτά για μένα;

Αγαπητέ φίλε, υπάρχουν δύο επιλογές. Η μία λέει ότι την ζωή την έπλασε ο καλός Θεός. Η άλλη λέει ότι η ζωή προήλθε κατά τύχη όταν ένας κεραυνός έπεσε στην αρχέγονη σούπα.

Δεν χρειάζεται μεγάλη ευφυία για να καταλάβεις ότι η μία επιλογή έχει νόημα, και η άλλη είναι παράλογη. Όχι, δεν είμαστε προϊόν τύχης. Μας έπλασε ο καλός Θεός. Και όπως γεμάτος στοργή έσκυψε και φύσηξε στην μύτη του Αδάμ την πνοή της ζωής, έτσι θέλει να πνεύσει και επάνω σου μια καινούρια ζωή. Ο Θεός είναι ο πατέρας μας.

Αν σου άρεσε αυτό το βίντεο, προσευχήσου μαζί μου την ακόλουθη προσευχή.

«Ουράνιε Πατέρα μου, σε ευχαριστώ που μου έδωσες το δώρο της ζωής. Δεν είμαι εδώ τυχαία. Είμαι αποτέλεσμα της αγάπης Σου. Δείξε μου πως να ζω τη ζωή μου και να είσαι κάθε μέρα κοντά μου. Αμήν.»

Ομιλητής

Κίμ Παπαϊωάννου

Συμμετέχουν

Μοίρασέ το

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατες δημοσιεύσεις…

Η Πίστη και η Ταπείνωση του Εκατόνταρχου

Η Πίστη και η Ταπείνωση του Εκατόνταρχου

Ο Ιησούς αναγνωρίζει την πίστη και την ταπείνωση ενός εθνικού και ειδωλολάτρη. Μια πίστη που την συγκρίνει ανάμεσα σε όλο το Ισραήλ. Αυτός είναι ο εκατόνταρχος. Για το τότε θρησκευτικό κατεστημένο, ο εκατόνταρχος είναι ένας ειδωλολάτρης. Στα μάτια του Ιησού είναι ένα...

10 αλήθειες για το χάραγμα του θηρίου που κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζεις

10 αλήθειες για το χάραγμα του θηρίου που κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζεις

10 αλήθειες για το χάραγμα του θηρίου που κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζεις. 1. Αποκάλυψη 13 & 14 Αν θέλεις να μάθεις για το χάραγμα του θηρίου διάβασε τα κεφάλαια 13 και 14 της Αποκάλυψης επειδή εκεί περιγράφεται. Ποιος είναι το θηρίο; • 666, το χάραγμα του θηρίου...

10 αλήθειες για το χάραγμα του θηρίου που κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζεις

10 αλήθειες για το χάραγμα του θηρίου που κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζεις

10 αλήθειες για το χάραγμα του θηρίου που κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζεις. 1. Αποκάλυψη 13 & 14 Αν θέλεις να μάθεις για το χάραγμα του θηρίου διάβασε τα κεφάλαια 13 και 14 της Αποκάλυψης επειδή εκεί περιγράφεται. Ποιος είναι το θηρίο; • 666, το χάραγμα του θηρίου...

Το Τέλος Του Κόσμου Είναι Κοντά – Δευτέρα Παρουσία

Το Τέλος Του Κόσμου Είναι Κοντά – Δευτέρα Παρουσία

Το τέλος του κόσμου είναι κοντά. Πολλοί άνθρωποι  και εξέχοντες προσωπικότητες παραδέχονται ότι κάτι σπουδαίο και σημαντικό θα γίνει στον πλανήτη μας. Πολλά ακραία φυσικά φαινόμενα απειλούν τον πλανήτη μας όσο ποτέ άλλοτε. Μην αμελείς την σωτηρία...

Απόκριες – Προέλευση και Έθιμα

Απόκριες – Προέλευση και Έθιμα

Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν την Καθαρά Δευτέρα και την νηστεία της Σαρακοστής. Η πρώτη εβδομάδα ονομάστηκε Προφωνή, επειδή προφωνούσαν, δηλαδή διαλαλούσαν, ότι έρχονται οι αποκριές. Η δεύτερη εβδομάδα ονομάστηκε Κρεατινή, επειδή επιτρεπόταν το κρέας,...

Η πρόταση του Θεού στην κούραση του ανθρώπου

Η πρόταση του Θεού στην κούραση του ανθρώπου

Όσο και αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία και έχει ανακαλύψει η επιστήμη, ο άνθρωπος ένα πράγμα θα συνεχίσει να έχει ανάγκη. Την ξεκούραση. Η ξεκούραση του σώματος αλλά και του πνεύματος είναι αναγκαία όσο και επιβεβλημένη για την σωστή και ισορροπημένοι υγεία . Όσες...

Νηστεία και Σαρακοστή

Νηστεία και σαρακοστή. Κάθε χρόνο όταν πλησιάζει το Πάσχα, χιλιάδες Έλληνες νηστεύουν. Τι ακριβώς...

Αλόη Βέρα – το φάρμακο της φύσης

Φάρμακα, χημικές ενώσεις, παράγωγα, βιταμίνες, τονωτικά... Οι βιομηχανίες φαρμάκων ανακαλύπτουν...

Ανάρρωση από την κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι η συχνότερη ψυχική διαταραχή και είναι πολύ πιθανό να έρθουμε οι ίδιοι ή κάποιος...

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Κατηγορίες

Ομιλητές

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.