I

Άνθρωπος vs Αυτοκίνητο

από | Δεκ 31, 2023 | 0 Σχόλια

Περίγραφή

Άνθρωπος ενάντια σε αυτοκίνητο
Αν βάλουμε έναν άνθρωπο ενάντια σε ένα αυτοκίνητο και συγκρίνουμε τεχνολογία, ποιος θα νικήσει;
Ας δούμε πως διαχειρίζονται τα καύσιμα ένα αυτοκίνητο και ένας άνθρωπος.

Το αυτοκίνητο
Ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο έχει για καύσιμο μόνο την βενζίνη.
Χρησιμοποιεί έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η βενζίνη πηγαίνει στους κυλίνδρους όπου αναμιγνύεται με αέρα. Κάθε κύλινδρος έχει από ένα πιστόνι. Ένας σπινθήρας δημιουργεί ανάφλεξη στο μίγμα αέρα και βενζίνης και το αποτέλεσμα είναι μια θορυβώδης έκρηξη που αν το αυτοκίνητο δεν είχε σιγαστήρα θα ήταν ανυπόφορη για την ακοή μας. Η έκρηξη σπρώχνει με δύναμη το πιστόνι προς τα πίσω. Η κίνηση των πιστονιών μεταφέρεται στους τροχούς και το αυτοκίνητο προχωρά. Κάθε λεπτό γίνονται από χίλιες μέχρι και έξι ή επτά χιλιάδες τέτοιες εκρήξεις, ανάλογα με την ένταση λειτουργίας του κινητήρα.
Όταν τελειώσει η βενζίνη η μηχανή σταματά να λειτουργεί και το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κινηθεί. Ούτε χιλιοστό. Η καύση της βενζίνης δημιουργεί τοξικά κατάλοιπα.

Ο άνθρωπος
Ας πάμε τώρα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί ως καύσιμο την τροφή. Όχι ένα είδος τροφής αλλά δεκάδες διαφορετικά είδη. Ωμά ή μαγειρεμένα με εκατοντάδες ή και χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους και συνδυασμούς.

Η κατανάλωση τροφής δεν είναι μια ουδέτερη διαδικασία που την κάνουμε απλώς για να μπορούμε να κινηθούμε. Είναι μια απόλαυση.
Όταν η τροφή μπει στο σώμα, δεν γίνεται καμία έκρηξη. Ευτυχώς! Δέκα διαφορετικά όργανα του σώματος απαρτίζουν το πεπτικό σύστημα και συνεργάζονται αρμονικά και σιωπηλά για να γίνει η διάσπαση της τροφής και να απορροφηθούν όλα τα αναγκαία στοιχεία που χρειάζεται το σώμα. Μερικά από αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιούνται άμεσα για την λειτουργία του σώματος ενώ άλλα αποθηκεύονται για μελλοντική χρήση. Ό,τι δεν απορροφηθεί αποβάλλεται από το σώμα σε βιοδιασπώμενη μορφή και με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στην καλλιέργεια περισσότερης τροφής.

Επειδή το σώμα αποθηκεύει μέρος της τροφής, μπορεί να λειτουργήσει για μέρες ή και εβδομάδες χωρίς τροφή. Σε αντίθεση με ένα αυτοκίνητο στο οποίο μόλις τελειώσει η βενζίνη παύει να κινείται.

Ποιος υπερτερεί, το αυτοκίνητο ή ο άνθρωπος;
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο άνθρωπος έχει ένα πολύ πιο εξελιγμένο σύστημα τροφοδοσίας ακόμη και από το πλέον σύγχρονο αυτοκίνητο. Μιλάμε για τεχνολογία έτη φωτός καλύτερη.

Για να κατανοήσεις την διαφορά, φαντάσου πως θα ήταν η ζωή σου αν μέσα σου, αντί για το πεπτικό σύστημα είχες έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με μερικές χιλιάδες εκρήξεις το λεπτό. Η ευχή που δίνουμε μερικές φορές σε κάποιο άρρωστο: «σιδερένιος να ‘σαι». Μάλλον θα έπρεπε να την εννοούμε κυριολεκτικά! Θα έπρεπε να ήμασταν μεταλλικοί για να επιβιώσουμε!

Το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα είναι απείρως καλύτερο από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Νικητής λοιπόν ο άνθρωπος!

Πριν κλείσω σκέψου το εξής. Αν σου έλεγε κάποιος ότι το πλέον πρόσφατο αυτοκίνητο δημιουργήθηκε κατά τύχη, θα έλεγες ότι λέει ανοησίες.

Γιατί λοιπόν να πιστέψεις ότι ο άνθρωπος, που είναι απείρως πιο πολύπλοκος, προέκυψε κατά τύχη;

Όχι, δεν είμαστε αποτέλεσμα τυχαίων γεγονότων. Μας σχεδίασε και μας έπλασε ο καλύτερος σχεδιαστής του σύμπαντος, ο καλός Θεός.

00:00 Εισαγωγή: άνθρωπος ενάντια σε αυτοκίνητο

00:19 Το αυτοκίνητο

01:27 Ο άνθρωπος

02:52 Ποιος υπερτερεί;

03:52 Επίλογος

Ομιλητής

Κίμ Παπαϊωάννου

Συμμετέχουν

Κατηγορία

Μοίρασέ το

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατες δημοσιεύσεις…

Νώε: Πρότυπο Δικαιοσύνης και Χάρης

Νώε: Πρότυπο Δικαιοσύνης και Χάρης

Ίσως από τις ποιο αμφισβιτούμενες ιστορίες της Αγίας Γραφής είναι  η ιστορία του Νώε. Γιατί όμως ξεχωρίζει από κάθε άλλη μυθοπλασία κατακλυσμού; Ποία είναι αυτά τα στοιχεία που δείχνούν ότι αυτή η ιστορία είναι αληθηνή; Επιστιμονικά αλλά και Αγιογραφικά στοιχεία τα...

Όταν ο Θεός Ζητάει

Όταν ο Θεός Ζητάει

Σε μια σχέση, είτε φιλική, είτε εργασιακή, είτε συζυγική, είτε σε οποιαδήποτε σχέση το να ζητάς είναι αμφίδρομο. Πως θα χαρακτηρίζαμε  όμως μια σχέση που μόνο θα μας ζητούσαν; Πως θα χαρακτηρίζαμε την ψυχοσύνθεση αυτού του ανθρώπου;  Πολλές φορές οι άνθρωποι με αυτόν...

Ο Θεός πατέρας

Ο Θεός πατέρας

Πολλές φορές μέσα στο Ευαγγέλιο συναντάμε τον ορισμό του Πατέρα για τον Θεό. Για ποιους ο Θεός αποκαλεί τον εαυτό Του πατέρα; Ποια είναι η σχέση που έχει με τα παιδία του και πως ανταποκρίνεται ο Θεός, σ' αυτή την ιδιότητα; Οι απαντήσεις θα σας...

Γιατί Πιστεύω στην Ανάσταση του Χριστού. Μέρος 2/2

Γιατί Πιστεύω στην Ανάσταση του Χριστού. Μέρος 2/2

Συνεχίζοντας στο δεύτερο μέρος της σειράς ο ομιλητής μας παραθέτει στοιχεία, τα οποία πιστοποιούν και αποδεικνύουν την ανάσταση του Ιησού Χριστού, συγκρίνοντας τα, με ιστορικά στοιχεία άλλων μεγάλων ανθρώπων της ιστορίας τα οποία δεν...

Αναγνωρίζοντας το κακό και την αμαρτία.

Αναγνωρίζοντας το κακό και την αμαρτία.

Στο βίντεο  Οι μεθοδείες του διαβόλου με απώτερο σκοπό την παραποίηση του χαρακτήρα του Θεού που παρουσίασε ο θεολόγος Κώστας θεοφυλακτίδης, είδαμε ότι ο πρωταρχικός στόχος του Διαβόλου ήταν να αλλοίωση τον χαρακτήρα του Θεού στην συνείδηση της Εύας και αφού το...

Ω Κύριέ μου πόσο Σε Θαυμάζω – ένα πανέμορφο Χριστιανικό τραγούδι / ύμνος

Ω Κύριέ μου πόσο Σε Θαυμάζω – ένα πανέμορφο Χριστιανικό τραγούδι / ύμνος

Ω Κύριε μου, πόσο Σε θαυμάζω Τίτλος πρωτοτύπου: O store Gud (1885) Μετάφραση: Φαφαλιός, Γιάννης Διασκευή και απόδοση: Δανιέλα Οικονομίδου Ω Κύριε μου, πόσο σε θαυμάζω Κι εκστατικός τα έργα Σου κοιτώ. Βλέπω το φως, τον ήλιο και τα αστέρια, Που Συ εσκόρπισες στον...

Οι Τελευταίες Στιγμές του Χριστού

Οι Τελευταίες Στιγμές του Χριστού

Στο βίντεο που ακολουθεί ο ομιλητής μας παρουσιάζει τις τελευταίες στιγμές του Ιησού Χριστού πριν από την σταύρωσή του.  Ο Παύλος στην επιστολή προς Φιλιππησίους  αναφέρεται για τον Ιησού Χριστό ως ισότιμο Θεό με τον Πατέρα και στην επιστολή του Τίτου ως μεγάλο Θεό....

Τα ονόματα του Θεού (Ελοχίμ)

Ελοχίμ (Θεός) Ο Μωυσής, κάτω από την οδηγία του Αγίου Πνεύματος, μας παρουσιάζει το πρώτο όνομα...

Τα ονόματα του Θεού (Εισαγωγή)

Εισαγωγή Το όνομα είναι κάτι που δίνεται από τους γονείς. Στους αρχαίους πολιτισμούς το όνομα ενός...

Αλόη Βέρα – το φάρμακο της φύσης

Φάρμακα, χημικές ενώσεις, παράγωγα, βιταμίνες, τονωτικά... Οι βιομηχανίες φαρμάκων ανακαλύπτουν...

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Κατηγορίες

Ομιλητές

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.