I

10 αλήθειες για το χάραγμα του θηρίου που κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζεις

από | Φεβ 18, 2024 | 0 Σχόλια

Περίγραφή

10 αλήθειες για το χάραγμα του θηρίου που κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζεις.

1. Αποκάλυψη 13 & 14
Αν θέλεις να μάθεις για το χάραγμα του θηρίου διάβασε τα κεφάλαια 13 και 14 της Αποκάλυψης επειδή εκεί περιγράφεται.

Ποιος είναι το θηρίο;

• 666, το χάραγμα του θηρίου | Θησαυροί…

2. Το χάραγμα θα το επιβάλουν Χριστιανοί σε Χριστιανούς
«Παιδάκια μου, είναι έσχατη ώρα· και καθώς ακούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται, και τώρα πολλοί αντίχριστοι υπάρχουν· γι’ αυτό γνωρίζουμε ότι είναι έσχατη ώρα. Βγήκαν από ανάμεσά μας, αλλά δεν ήταν από μας» (Α’ Ιωάννη 2:18-19).

Ο Ιωάννης γράφει σε Χριστιανούς. Ο ένας μεγάλος αντίχριστος, και οι άλλοι μικρότεροι, βγαίνουν μέσα από την Χριστιανική Εκκλησία.

3. Δυο θηρία – Ρώμη και Αμερική
Η Αποκάλυψη 13 περιγράφει δυο θηρία που θα επιβάλουν το χάραγμα. Τα θηρία συμβολίζουν ανθρώπινες εξουσίες. Το πρώτο θηρίο είναι η Ρώμη, δηλαδή ο παπισμός. Το δεύτερο είναι η Αμερική. Ρώμη και Αμερική θα επιβάλουν το χάραγμα.

4. Το δεύτερο θηρίο θα κάνει θαύματα
«Και έκανε μεγάλα σημεία, ώστε έκανε να κατεβαίνει και φωτιά από τον ουρανό στη γη μπροστά στους ανθρώπους. Και πλανούσε αυτούς που κατοικούσαν επάνω στη γη, εξαιτίας των σημείων που του δόθηκαν να κάνει» (Αποκάλυψη 13:13-14). Τα θαύματα ΔΕΝ είναι απόδειξη ότι είναι από τον Θεό.

5. Το δεύτερο θηρίο θα κάνει εικόνα στο πρώτο
«[Το δεύτερο θηρίο] έκανε μεγάλα σημεία… λέγοντας στους κατοίκους της γης να κάνουν μία εικόνα στο [πρώτο] θηρίο» (Αποκάλυψη 13:13-14). Το δεύτερο θηρίο θα προσπαθήσει να αντιγράψει τα πράγματα που έκανε το πρώτο θηρίο.

6. Το χάραγμα έχει να κάνει με τις Δέκα Εντολές
Η Αποκάλυψη περιγράφει αυτούς που ΔΕΝ θα πάρουν το χάραγμα με τα εξής λόγια: «Εδώ είναι η υπομονή των αγίων· εδώ είναι εκείνοι που φυλάττουν τις εντολές τού Θεού και την πίστη τού Ιησού» (Αποκάλυψη 14:12). Αντίθετα, αυτοί που θα πάρουν το χάραγμα, δεν θα τηρούν τις Δέκα Εντολές.

7. Το χάραγμα έχει να κάνει με προσκύνηση
«KAI είδα έναν άλλον άγγελο να πετάει στο μέσον τού ουρανού… και έλεγε με δυνατή φωνή: Φοβηθείτε τον Θεό, και δώστε δόξα σ’ αυτόν, επειδή ήρθε η ώρα τής κρίσης του· και προσκυνήστε αυτόν που δημιούργησε τον ουρανό και τη γη και τη θάλασσα και τις πηγές των νερών» (Αποκάλυψη 14:6-7). Λίγο πριν το τέλος, από τη μια μερικά θα είναι αυτοί που προσκυνούν τον Δημιουργό Θεό.

Από την άλλη μεριά, θα είναι αυτοί που προσκυνούν το θηρίο. «Όποιος προσκυνάει το θηρίο και την εικόνα του, και παίρνει το χάραγμα επάνω στο μέτωπό του ή επάνω στο χέρι του, θα πιει και αυτός από το κρασί τού θυμού τού Θεού, που είναι κερασμένο ανόθευτο μέσα στο ποτήρι τής οργής του» (Αποκάλυψη 14:9-10).

Τρεις από τις Δέκα Εντολές έχουν σχέση με προσκύνηση. Η πρώτη, η δεύτερη και η τέταρτη. Όποιος λοιπόν τηρεί τις Δέκα Εντολές, δίνει την λατρεία και την προσκύνηση στον Δημιουργό Θεό. Όποιος τις παραβαίνει, ειδικά την πρώτη, την τρίτη, και την τέταρτη, αφαιρεί την προσκύνηση που ανήκει στον Θεό και την δίνει αλλού.

8. Όποιος δεν πάρει το χάραγμα δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει

9. Θανατική ποινή
Μεθά θα ακολουθήσει η θανατική ποινή:
«Kαι δόθηκε [στο δεύτερο θηρίο, δηλαδή την Αμερική]… να κάνει, όσοι δεν προσκυνήσουν την εικόνα τού θηρίου, να θανατωθούν» (Αποκάλυψη 13:15).

Το αν τα δυο θηρία καταφέρουν να θανατώσουν μένει να φανεί στην πράξη καθώς πριν ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους, θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία, και ο Χριστός θα σώσει τον λαό Του.

10. Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο
Στον Μεσαίωνα όποιοι δεν συμμορφώνονταν με την επίσημη εκκλησία, αφορίζονταν. Αυτοί που αφορίζονταν, δεν επιτρεπόταν να αγοράζουν ή να πουλούν.

Αλλά συνέβαινε και κάτι πιο σοβαρό. Η παπική εκκλησία τον Μεσαίωνα δεν είχε μόνο θρησκευτική εξουσία, αλλά και πολιτική. Μπορούσε δηλαδή να επιβάλει την θέλησή της χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς του κράτους. Όσοι θεωρούνταν αιρετικοί, όχι μόνο αφορίζονταν, αλλά συχνά θανατώνονταν.

Μάλιστα σημάδι εξουσίας της παπικής εκκλησίας ήταν η λειτουργία της Κυριακής η οποία ήταν επιβεβλημένη με νόμο. Όσοι δεν πήγαιναν στην εκκλησία την Κυριακή, μπορούσαν να διωχθούν ποινικά.

Το σύστημα του Μεσαίωνα τα δύο θηρία θα προσπαθήσουν να το ξαναφέρουν.

Επίλογος

Το χάραγμα του θηρίου έχει να κάνει με ποιον προσκυνάς, και με το αν ακολουθείς τις εντολές του Θεού. Όταν δεις την Αμερική και την Ρώμη να συνεργάζονται για να επιβάλουν θρησκευτικούς νόμους που είναι ενάντια στις Δέκα Εντολές, να ξέρεις ότι το τέλος είναι επί τας θύρας. Αν θέλεις να μην πάρεις το χάραγμα, ζήσε την ζωή σου με πίστη στον Χριστό, και ακολούθα τις Δέκα Εντολές.

00:00 – Εισαγωγή

00:26 – 1. Αποκάλυψη 13 & 14

00:50 – 2. Χριστιανοί σε Χριστιανούς

01:37 – 3. Δυο θηρία – Ρώμη και Αμερική

02:23 – 4. Το δεύτερο θηρίο θα κάνει θαύματα

03:07 – 5. Το δεύτερο θηρίο θα κάνει εικόνα στο πρώτο

03:48 – 6. Το χάραγμα και οι 10 Εντολές

04:29 – 7. Το χάραγμα και προσκύνηση

08:03 – 8. Χωρίς χάραγμα ούτε αγορές ούτε πωλήσεις

08:35 – 9. Θανατική ποινή

09:11 – 10. Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο

11:10 – Επίλογος

Ομιλητής

Κίμ Παπαϊωάννου

Συμμετέχουν

Μοίρασέ το

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατες δημοσιεύσεις…

Εγώ Είμαι ο Ζωντανός Άρτος

Εγώ Είμαι ο Ζωντανός Άρτος

Ο Ιησούς Χριστός πολλές φορές δίδασκε και μιλούσε με παραβολές με παρομοιώσεις, και με αλληγορίες. Ποια είναι η έννοια της πρότασης "Εγώ είμαι ο Ζωντανός άρτος;" Τι εννοούσε και τι δεν εννοούσε;  Στο βίντεο που ακολουθεί ο θεολόγος Γιάννης Σαμαράς παρουσιάζει και...

Οι μεθοδείες του διαβόλου με απώτερο σκοπό την παραποίηση του χαρακτήρα του Θεού

Οι μεθοδείες του διαβόλου με απώτερο σκοπό την παραποίηση του χαρακτήρα του Θεού

Στην αρχή οι άγγελοι στον ουρανό, μετέπειτα ο Αδάμ και οι Εύα στην Εδέμ, και στην συνέχεια όλοι οι κάτοικοι της γης, είναι ο στόχος του Σατανά. Με τα τεχνάσματα και τις πλάνες του, σκοπός του ήταν και είναι, να παραποιήσει το χαρακτήρα του Θεού ώστε πρώτα οι άγγελοι...

Τι έχει κάνει ο Χριστός για εμάς;

Τι έχει κάνει ο Χριστός για εμάς;

Ο Χριστός μας καλεί να σηκώσουμε τον σταυρό μας όπως κάλεσε κάποιους να βαστάξουν τον σταυρό τους. Ποια είναι η σημασία αυτών των λόγων του Ιησού με δεδομένο ότι ακόμα δεν είχε ανεβεί στο σταυρό; Στο βίντεο που ακολουθεί ο θεολόγος Κώστας Θεοφυλακτίδης θα μας...

Οι μεθοδείες του διαβόλου με απώτερο σκοπό την παραποίηση του χαρακτήρα του Θεού

Οι μεθοδείες του διαβόλου με απώτερο σκοπό την παραποίηση του χαρακτήρα του Θεού

Στην αρχή οι άγγελοι στον ουρανό, μετέπειτα ο Αδάμ και οι Εύα στην Εδέμ, και στην συνέχεια όλοι οι κάτοικοι της γης, είναι ο στόχος του Σατανά. Με τα τεχνάσματα και τις πλάνες του, σκοπός του ήταν και είναι, να παραποιήσει το χαρακτήρα του Θεού ώστε πρώτα οι άγγελοι...

Τι Γνωρίζουμε Σχετικά με τη Ζωή στον Ουρανό και στη Νέα Γη; – Μέρος 2/3

Τι Γνωρίζουμε Σχετικά με τη Ζωή στον Ουρανό και στη Νέα Γη; – Μέρος 2/3

Συνεχίζοντας στο δεύτερο μέρος της τριλογίας, ο ομιλητής μας παρουσιάζει τα στοιχεία που γνωρίζουμε από την Αγία Γραφή, σχετικά με το τι θα υπάρχει στον ουρανό. Αυτά τα στοιχεία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με πολλές δοξασίες και λανθασμένες αντίληψης που...

Τι Γνωρίζουμε Σχετικά με τη Ζωή στον Ουρανό και στη Νέα Γη; Μέρος 1/3

Τι Γνωρίζουμε Σχετικά με τη Ζωή στον Ουρανό και στη Νέα Γη; Μέρος 1/3

Οι χριστιανοί κάθε δόγματος πιστεύουν και ελπίζουν στην ζωή στον ουρανό μετά την δευτέρα παρουσία. Πως όμως θα είναι αυτή η ζωή και τι θα έχει; Η ομιλία ολοκληρώνεται σε τρία μέρη. Στον σημερινό πρώτο μέρος ο ομιλητής θα μας δώσει κάποια βασικά στοιχεία από την Αγιά...

Προσμένοντας την Δευτέρα Παρουσία

Προσμένοντας την Δευτέρα Παρουσία

Τα γεγονότα της πρώτης έλευσης του Ιησού είναι καταγεγραμμένα στα τέσσερα ευαγγέλια με κάθε λεπτομέρεια, από την σύλληψη μέχρι και την ανάσταση. Σε αυτά τα γεγονότα υπάρχει και η επίσκεψη κάποιον Ελλήνων που ήθελαν να μιλήσουν με τον Χριστό. Πως ανταποκρίνονται οι...

Τα ονόματα του Θεού (Ελοχίμ)

Ελοχίμ (Θεός) Ο Μωυσής, κάτω από την οδηγία του Αγίου Πνεύματος, μας παρουσιάζει το πρώτο όνομα...

Τα ονόματα του Θεού (Εισαγωγή)

Εισαγωγή Το όνομα είναι κάτι που δίνεται από τους γονείς. Στους αρχαίους πολιτισμούς το όνομα ενός...

Νηστεία και Σαρακοστή

Νηστεία και σαρακοστή. Κάθε χρόνο όταν πλησιάζει το Πάσχα, χιλιάδες Έλληνες νηστεύουν. Τι ακριβώς...

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Κατηγορίες

Ομιλητές

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.