Αν υπάρχει Θεός γιατί αφήνει να υπάρχει το άδικο;

από | 1 Σχόλιο

Αν υπάρχει Θεός γιατί υπάρχει το άδικο και οι εγκληματικές πράξεις; Στο ερώτημα αυτό ορισμένες απαντήσεις δόθηκαν στο κείμενο «Αν υπάρχει Θεός γιατί δεν εξοντώνει τους εγκληματίες».

Έχοντας πίστη στο λόγο και στις υποσχέσεις του Θεού, αυτό μας χαροποιεί ότι στον παράδεισο θα επικρατήσει τελικά η τάξη και το δίκαιο Αποκάλυψη 21:27.

Αν υπάρχει Θεός γιατί;

Στο ερώτημα αν είναι άδικο να πεθαίνουν οι νέοι και ειδικά τα μικρά παιδιά, η απάντηση υπάρχει στην Αγία Γραφή. Εκεί διαβάζουμε ότι η αμαρτία και ο θάνατος από τους πρωτόπλαστους μεταφέρθηκε προς όλους τους ανθρώπους. Επειδή όλοι αμάρτησαν Ρωμαίους. 5:12 (Μηδενός εξαιρουμένου, όπως οι νέοι και τα παιδιά).

Φυσικά αν πιστεύουμε στην αιώνια ζωή, δεν έχει σημασία αν κάποιος πεθαίνει νέος ή γέρος, ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος. Αυτά που πέρασε δεν είναι τίποτα αν κερδίσει τελικά την αιώνια ζωή Ρωμαίους 8:18.·Kαι την αιώνια ζωή θα την κερδίσουν όσοι πιστεύουν στον Υιό του Θεού Ιωάννην 3:16.

Είναι άδικος ο Θεός;

Το ερώτημα αν δεν είναι άδικο να πεθαίνουν οι νέοι και ειδικά τα παιδιά, αυτό μπορούμε να το απαντήσουμε σκεπτόμενοι το αντίθετο: Αν δεν πέθαιναν οι νέοι, τότε δεν θα σταματούσε ένας πόλεμος που άρχιζε, εφόσον θα παρέμεναν ζωντανοί οι στρατιώτες να διαιωνίζουν τον πόλεμο και την καταστροφή. Επίσης σκεφτείτε κάποιους νέους που κάνουν τα αίσχιστα, τι θα έκαναν ακόμη αν δεν υπήρχεν ο κίνδυνος θανάτου τους, όπου αυτό λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας για την αντικοινωνική τους συμπεριφορά, ή τις καταχρήσεις τους: το ποτό, τα ναρκωτικά κ.ά.

Επίσης αν πέθαιναν μόνο οι ενήλικες και όχι τα παιδιά, τότε αυτά θα εκπαιδεύονταν για τον πόλεμο. Ή θα τα έζωναν πυρομαχικά και θα τα έστελναν σε βομβιστικές επιθέσεις. Ακόμη ας σκεφτούμε τα παιδιά που θα έπεφταν στο βάθος της θάλασσας ή θα παγιδεύονταν κάπου αλλού που δεν θα μπορούσαν να απεγκλωβιστούν, τότε πόσο διστυχισμένα θα ήταν πλέον αν παρέμεναν εκεί ζωντανά.

Μέσα από τη σοφία του Θεού, οι λόγοι γιατί αφήνει να υπάρχει το άδικο – προσωρινά φυσικά – ίσως να είναι δεκάδες. Εμείς εδώ απλώς αγγίξαμε ελάχιστα το θέμα.

Πηγή: pisteuo.gr

Μοίρασε το:

1 Σχόλιο

  1. נערות ליווי באתר ישראל לאדי

    Everything is very open with a really clear clarification of the issues. It was definitely informative. Your site is very helpful. Thanks for sharing!

    Απάντηση

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.

Κατηγορία

Tags

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Διαβάστε επίσης…

ΕΛΟΑΧ

ΕΛΟΑΧ

Η λέξη αυτή είναι ενικός του Ελοχίμ και έχει την ίδια έννοια με το Έλ, που σημαίνει Θεός. Στην Π.Δ. το συναντάμε κυρίως στην ποίηση, σαν αντικείμενο λατρείας, αν και η ιδέα της δύναμης εξακολουθεί να είναι πρωταρχική. Είναι ο Ισχυρός που πρέπει να λατρεύεται. Μόνο...

Τα ονόματα του Θεού (Ελοχίμ)

Τα ονόματα του Θεού (Ελοχίμ)

Ελοχίμ (Θεός) Ο Μωυσής, κάτω από την οδηγία του Αγίου Πνεύματος, μας παρουσιάζει το πρώτο όνομα του Θεού στην Πεντάτευχο. Η Γένεση 1:1 αρχίζει: «Στην αρχή δημιούργησε ο Θεός. Το όνομα που χρησιμοποιεί εδώ για τον Θεό είναι η λέξη Ελοχίμ. Απ’ όλα τα ονόματα του Θεού,...

Τα ονόματα του Θεού (Εισαγωγή)

Τα ονόματα του Θεού (Εισαγωγή)

Εισαγωγή Το όνομα είναι κάτι που δίνεται από τους γονείς. Στους αρχαίους πολιτισμούς το όνομα ενός ατόμου χαρακτήριζε κάτι σχετικά με την ιδιοσυγκρασία του και την προσωπικότητά του. Την εποχή της Π.Δ οι Πατριάρχες και γενικά οι Ισραηλίτες, ταυτίζονταν με ονόματα που...