Επιτρέπουμε στους Φανατικούς να μας κυβερνούν

από | 0 Σχόλια

Οι ακρότητες συνήθως εκτελούνται από μια μικρή μειονότητα φανατικών ακραίων στοιχείων, καθώς η φιλήσυχη πλειονότητα απλός παρακολουθεί – όπως για παράδειγμα συνέβη με τους Ναζί, τους κομουνιστές της Κίνας και όπως συμβαίνει με του Μουσουλμάνους στις ημέρες μας. Σκέψου, πόσο ένοχη είναι η πλειονότητα για τις ακρότητες των φανατικών;

Συχνά ακούμε διάφορους να υποστηρίζουν ότι μπορούμε να ανεχόμαστε ακραίες ιδεολογίες για οποιοδήποτε θέμα, είτε πρόκειται για θρησκεία, είτε για πολιτική, ή φιλοσοφία, εφόσον εκφράζονται μόνο μέσα σε μια μειονότητα.  Ο ψυχίατρος, Dr. Emanuel Tanay, προσπάθησε να διαχύσει λίγο φως στην δύναμη που έχουν οι ιδεολογίες στην κοινωνική ζωή μας.

Ενώ αρχικά πρωτοπαρουσιάζονται σε μικρούς κύκλους φανατικών, εν τέλη μπορούν να γίνουν αποδεκτές από μεγάλο μέρος του πληθυσμού και να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο μας. Ακόμη τονίζει ότι οι “θεατές”, ή αλλιώς η σιωπηλή πλειονότητα, βρίσκεται συνένοχη για οποιαδήποτε ακρότητα συμβεί λόγω ακραίων ιδεολογιών.

Ακολουθεί το σχόλιο του Dr. Tanay:

Ένας κύριος που κατάγονταν από μια Γερμανική αριστοκρατική οικογένεια, πριν την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είχε αρκετές βιομηχανικές μονάδες και αρκετή γη στην κατοχή του. Κάποτε ρωτήθηκε για το πόσοι Γερμανοί πολίτες ήταν πραγματικοί Ναζί, η απάντηση που έδωσε αντικατοπτρίζει την γενική μας στάση απέναντι στον φανατισμό. “Πολλοί λίγοι ήταν αληθινοί Ναζί, αλλά πολλοί ήταν χαρούμενοι με την επιστροφή της Γερμανικής υπερηφάνειας, ενώ πολλοί περισσότεροι ήταν τόσο απασχολημένοι που δεν τους ενδιέφερε το ζήτημα. Προσωπικά ήμουν ένας από αυτούς που πίστευα ότι οι Ναζί αποτελούσαν μια ομάδα ανόητων. Έτσι η πλειονότητα των πολιτών απλά εφησύχασαν και επέτρεψαν την εξάπλωσή τους. Μέσα με μικρό χρονικό διάστημα, πριν ακόμα συνειδητοποιήσουμε τι συνέβη είχαν πάρει την εξουσία, ενώ εμείς είχαμε χάσει κάθε έλεγχο της κατάστασης, και η “συντέλεια του κόσμού” είχε φτάσει. Η οικογένειά μου έχασε τα πάντα. Κατέληξα σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, ενώ οι σύμμαχοι κατέστρεψαν τα εργοστάσιά μου”.

Φιλήσυχη πλειονότητα ΜουσουλμάνωνΕίναι οι φανατικοί που διαδηλώνουν. Είναι οι φανατικοί που συμμετέχουν σε κάθε έναν από τους 50 πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη παγκοσμίως. Είναι οι φανατικοί που συστηματικά δολοφονούν Χριστιανούς, που εξολοθρεύουν ολόκληρες φυλές στην Αφρική, καθώς σταδιακά εξαπλώνουν την κυριαρχία τους σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο. Είναι οι φανατικοί που τοποθετούν βόμβες, αποκεφαλίζουν, δολοφονούν και σκοτώνουν για θέματα “τιμής”. Είναι οι φανατικοί που εξαπλώνονται από τζαμί σε τζαμί. Είναι οι φανατικοί που πετροβολούν μέχρι θανάτου και απαγχονίζουν θύματα βιασμού και ομοφυλόφιλους. Το γεγονός είναι ότι η “φιλήσυχη πλειονότητα”, ή καλύτερα η “μουγκή πλειονότητα”, παραμένει δειλή και αποκομμένη από την θλιβερή πραγματικότητα.

Οι πολίτες της κομμουνιστικής Ρωσίας απλά ήθελαν να ζήσουν φιλήσυχα, αλλά επέτρεψαν στην κομμουνιστική ηγεσία τους να εξολοθρεύσει είκοσι εκατομμύρια πολιτών. Η φιλήσυχη πλειονότητα παρέμεινε αμέτοχη. Οι Κινέζοι είναι επίσης ένας φιλήσυχος λαός, αλλά επέτρεψαν στην ηγεσία τους να εξολοθρεύσει εβδομήντα εκατομμύρια συμπολιτών τους. Πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο μέσος Ιάπωνας πολίτης δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πολεμοκάπηλος σαδιστής. Αλλά, οι Ιάπωνες διέσχισαν την Νότιο-ανατολική Ασία, εξολοθρεύοντας τους πάντες στο διάβα τους, συμπεριλαμβανομένων και δώδεκα εκατομμυρίων Κινέζων αμάχων, οι περισσότεροι από αυτούς εκτελέστηκαν με την χρήση ξίφους, φτυαριού και ξιφολόγχης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ακρότητες που συνέβησαν στην Ρουάντα; Ποιος δεν θα υποστήριζε ότι η πλειονότητα των πολιτών της Ρουάντα δεν ήταν φιλήσυχοι;

Τα μαθήματα που μας προσφέρει η ιστορία είναι εξαιρετικά απλά, αλλά παρόλη την λογική μας δεινότητα συχνά αποτυγχάνουμε να κατανοήσουμε τα βασικά σημεία:

Οι φιλήσυχοι Μουσουλμάνοι είναι αδύναμοι λόγο της στάσης σιωπής τους. Οι φιλήσυχοι Μουσουλμάνοι θα εξελιχθούν σε εχθρούς μας αν δεν σπάσουν την σιωπή τους τώρα, επειδή όπως συνέβη και στην Γερμανία, θα ξυπνήσουν ένα πρωινό και θα αντιληφθούν ότι οι φανατικοί τους εξουσιάζουν. Οι φιλήσυχοι Γερμανοί, Ιάπωνες, Κινέζοι, Ρώσοι, Αφγανοί, Ιρακινοί, Παλαιστίνιοι, Σομαλοί, Νιγηριανοί, Αλγερινοί πέθαναν επειδή η φιλήσυχη πλειονότητα δεν εναντιώθηκε στις ακρότητες των φανατικών έως την στιγμή που ήταν πια αργά.

Βασισμένο σε άρθρο του Mark T. Market, 9 Σεπτεμβρίου 2008.

Thecriticalthinker.wordpress.com


Σχετικά άρθρα στο www.skepsou.gr:

Όταν το μίσος δεν αρκεί

Απαγόρευση ανοικοδόμησης μιναρέδων στην Ελβετία

Μοίρασε το:

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.

Κατηγορία

Tags

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Διαβάστε επίσης…

Η εμπειρία μιας ανήλικης εθελόντριας σε ένα camp προσφύγων

Η εμπειρία μιας ανήλικης εθελόντριας σε ένα camp προσφύγων

Όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει τη «προσφυγική κρίση» μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι απόψεις σχετικά με τον χειρισμό των ζητημάτων που προκύπτουν διίστανται. Ποιοι είναι οι πρόσφυγες; Ποιος ο στόχος του ταξιδιού τους; Οι απόψεις τους για τις γυναίκες, τα...

Σου αρέσει η Αφρική;

Σου αρέσει η Αφρική;

Ζούμε στο προνομιούχο τμήμα του πλανήτη και μέχρι λίγα χρόνια πριν παραπονιόμασταν ότι δεν είμαστε όσο ευρωπαίοι όσο θα έπρεπε ή όσο αξίζουμε να είμαστε, συγκρίνοντας το βιοτικό μας επίπεδο με αυτό της Γερμανίας και της Σουηδίας. Στη παραζάλη του νεοπλουτισμού μας...

Κάρτες και δώρα γεμάτα ζωή

Κάρτες και δώρα γεμάτα ζωή

Συνήθως τα διαφημιστικά emails που δεχόμαστε πάνε κατευθείαν στον κάδο... Σήμερα όμως έλαβα ένα που άξιζε το κόπο να το διαβάσω, βασικά άξιζε να το αναδημοσιεύσω. Σκέψου, αυτά τα Χριστούγεννα τα δώρα και οι κάρτες μας μπορούν να εκφράζουν κάτι περισσότερο από την...