Τι θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου 2012;

από | 0 Σχόλια

Το ημερολόγιο μακράς περιόδου των Μάγιας, που αποτελείται από 5125 ετήσιους κύκλους, τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Τι μπορεί να σημαίνει; Σκέψου, υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει ότι οι Μάγιας μπορούσαν να προβλέψουν το μέλλον καλύτερα από κάθε άλλον;

Οι ανθρωπολόγοι και οι αρχαιολόγοι συμφωνούν ότι ο πολιτισμός των Μάγιας ήταν ένας από τους πιο εξελιγμένους της αρχαιότητας. Είχαν εντυπωσιακά έργα τέχνης, και έχτισαν απίθανα μνημεία, ιδιαίτερα της κλιμακωτές πυραμίδες που αποτελούσαν τους ναούς τους. Είχαν μια ανεπτυγμένη μορφή γραφής, είχαν αναπτύξει πολύ την μελέτη των άστρων σε βαθμό που μπορούσαν να κάνουν διάφορους υπολογισμούς σχετικά με την τροχιά τους.

Για τους Μάγια ο ουρανός θεωρούταν ότι αποτελούσε ένα παράθυρο στο υπερφυσικό. Όταν οι Μάγιας μελετούσαν τον ουρανό μέσα στους διάφορους αστερισμούς έβλεπαν τους θεούς τους. Καθώς τα άστρα κινούνταν μέσα στον ετήσιο κύκλο τους οι Μάγιας τα αποκωδικοποιούσαν και περιέγραφαν γεγονότα του κόσμου τους, ακόμη πίστευαν ότι όλοι οι κόσμοι του σύμπαντος καταγράφονταν μέσα στην κίνηση των άστρων.

Πως θεωρούσαν τον χρόνο οι ΜάγιαςΟι Μάγιας είχαν μια εμμονή με την μελέτη του χρόνου. Τον περιέγραφαν ως ένα ατέλειωτο ποτάμι από ενέργεια που κυλάει συνέχεια, στροβιλίζεται, υποχωρεί, απλώνεται, γεμάτο υπόγεια ρεύματα, δημιουργώντας ενός είδους μουσικής με το πέρασμά του. Ονόμαζαν τις εβδομάδες τους, που αποτελούνταν από δεκατρείς ημέρες, “τόνους”. Για τους Μάγια κάθε ημερομηνία καθορίζονταν τόσο από τον χρόνο, όσο και από την “ενέργεια” του σύμπαντος την δεδομένη στιγμή. Κατασκεύασαν τουλάχιστον 17 ημερολόγια, τα περισσότερα πολύ πιο ακριβή από το Γρηγοριανό ημερολόγιο που χρησιμοποιούμε στις μέρες μας. Επειδή οι Μάγιας αντιλαμβάνονταν τον χρόνο ως ένα ποτάμι ενέργειας, θεωρούσαν ότι τα ημερολόγια τους ήταν προφητικά, καθώς περιέγραφαν την ενεργειακή κατάσταση του σύμπαντος για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Το ημερολόγιο των Μάγιας τόνοι και ιερογλυφικαΤο ιερό ημερολόγιο των Μάγιας, το Τζόλκιν (Tzolkin), αποτελούνταν από δύο κύκλικές περιόδους που μετακινώντουσαν συγχρόνως: η μια περίοδος είχε 13 ημέρες, ονομάζονταν “τόνος” και σημειώνονταν με αριθμούς, ενώ η δεύτερη περίοδος είχε 20 ημέρες που σημειώνονταν με εικόνες (ιερογλυφικά) από τον φυσικό κόσμο. Τα παιδιά των Μάγιας ονομάζονταν σύμφωνα με τον τόνο και το ιερογλυφικό που αντιστοιχούσαν στην ημερομηνία γέννησής τους, για παράδειγμα “1 Πίθηκος” ή “12 Καταιγίδα”. Το διπλανό διάγραμμα παρουσιάζει την αντιστοίχιση μεταξύ των τόνων και των ιερογλυφικών.

Οι Μάγιας πίστευαν ότι η ημέρα της γέννησης ενός παιδιού αποτελούσε την ημέρα που “έμπαινε στον ποταμό του Χρόνου”, και περιέγραφε ολόκληρη την υπόστασή του, ενώ συγχρόνως καθόριζε την σχέση του με το σύμπαν.

Ο κύκλος των 13 τόνων (ημερών) καθώς συμπλέκονταν με τον κύκλο των 20 ιερογλυφικών (ημερών) καθόριζε το θρησκευτικό ημερολόγιο Τζόλκιν (Tzolkin) που αποτελούνταν από 260 ημέρες. Με παρόμοιο τρόπο το ημερολόγιο Τζόλκιν (Tzolkin) αλληλεπιδρούσε με το αγροτικό ημερολόγιο Χάαμπ (Haab) που είχε 365 ημέρες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας κύκλος 52 ετών, μια περίοδο που θα μπορούσε να εκταθεί σε ολόκληρη την ζωή των περισσότερων Μάγιας. Για μεγαλύτερες περιόδους χρόνου, όπως για την περιγραφή ιστορικών γεγονότων ή προφητειών, οι Μάγιας χρησιμοποιούσαν ένα άλλο ημερολόγιο, το ημερολόγιο Μακράς Περιόδου (Long Count).

Το ημερολόγιο Μακράς Περιόδου αποτελούνταν από 5 επίπεδα, κάτι ανάλογο με τα δυτικά ημερολόγια. Για παράδειγμα η ημερομηνία 25η Μαρτίου 1821 αναφέρεται στην ημέρα (την 25η), στον μήνα (Μάρτιος), στο έτος (1), την δεκαετία (2), και τον αιώνα (18). Το ημερολόγιο των Μάγιας είχε το Κιν (kin), την ημέρα, είκοσι Κιν συμπλήρωναν ένα Ούιναλ (uinal), τον μήνα, 18 Ούιναλ ήταν ένα Τουν (tun), το έτος, είκοσι Τουν έκαναν ένα Κατούν (katun), και 20 Κατούν σχημάτιζαν ένα Μπακτούν (baktun) που εκτείνονταν σε μια χρονική περίοδο των περίπου 394 ετών. Ένας πλήρης κύκλος εποχής αποτελούνταν από δεκατρία Μπακτούν, περίπου 5.125 έτη, και με το τέλος του μια νέα εποχή ξεκινούσε. Σύμφωνα με την κοσμοθεωρία των Μάγιας την στιγμή της αλλαγής εποχής, το επίπεδο της ενέργειας του σύμπαντος άλλαζε και μαζί του και ο κόσμος μας.

Οι Μάγια πίστευαν ότι καθώς οι τόνοι και τα ιερογλυφικά επαναλαμβάνονταν με το πέρασμα του χρόνου, αποκτούσαν περισσότερη ενέργεια κάθε φορά (παρόμοια με τις μουσικές νότες, κάθε οχτώ νότες συναντάμε την ίδια νότα, μόνο που ταλαντώνεται με ακριβώς την διπλάσια συχνότητα). Σύμφωνα με το ημερολόγια Μακράς Περιόδου, κάθε μπακτούν αποτελούσε μια νέα οκτάδα (σε αντιστοίχιση με το παραπάνω παράδειγμα).

Η τρέχουσα εποχή σύμφωνα με το ημερολόγιο Μακράς Περιόδου ξεκίνησε με το πρώτο της μπακτούν στις 11/08/3114 πΧ, και επομένως η ενέργεια του σύμπαντος βρίσκεται στο αποκορύφωμά της στις ημέρες μας. Σύμφωνα με τους Μάγια, στο τέλος του δεκάτου τρίτου μπακτούν τελειώνει και ο κύκλος της ιστορίας του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε. Την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου το σύμπαν θα εκφορτιστεί απελευθερώνοντας όλη την συσσωρευμένη του ενέργεια, αυτή η ημέρα συμπίπτει με την 21η Δεκεμβρίου 2012 (21/12/2012).

Τι άραγε θα συμβεί τότε; Μια απλή ματιά στο διαδίκτυο αρκεί για να δούμε μερικά από τα δημοφιλέστερα σενάρια που διαδίδονται.

Η ευθυγράμμιση με την σκοτεινή γραμμήΟ συγγραφέας John Major Jenkins υποστηρίζει ότι η γη, ο ήλιος και το κέντρο του γαλαξία μας θα ευθυγραμμιστούν με τη βάση της “Σκοτεινής Γραμμής” (Dark Rift), μια πλειάδα μαύρων νεφελωμάτων κοσμικής σκόνης που οι Μάγιας αποκαλούσαν “Xibalba be”, ο “Μαύρος Δρόμος” (Black Road). Ο Jenkins πιστεύει ότι βρίσκονται στο ακριβές κέντρο του γαλαξία μας, και όταν ευθυγραμμιστούν με το ηλιακό μας σύστημα θα προκαλέσουν μια βαθιά αλλαγή στην πνευματικότητα της ανθρωπότητας.

Η συγγραφέας και πρόεδρος του Ιδρύματος Συνειδητής Εξέλιξης (Foundation of Conscious Evolution), Barbara Marx Hubbard, πιστεύει ότι το 2012 θα υπάρξει μια ραγδαία επιτάχυνση της διαδικασίας της εξέλιξης του ανθρώπου που θα έχει ως αποτέλεσμα την μετάλλαξη του DNA μας, και την δημιουργία ενός νέου ανθρώπινου είδους.

Πολλοί Χριστιανοί σχολιαστές αναφέρονται σε λόγια του Ιησού, “Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν… για την ημέρα εκείνη, όμως, και την ώρα, δεν γνωρίζει κανένας, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, παρά ο Πατέρας μου, μόνος.” (Ευαγγέλιον Ματθαίου 24:35,36), που υποδηλώνουν ότι είναι αδύνατο για τους ανθρώπους να γνωρίζουν την ημέρα του τέλους του κόσμου. Υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι ο Διάβολος μπορεί να επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει το ενδιαφέρων που υπάρχει γύρω από αυτή την ημερομηνία για να προκαλέσει κάποια θεαματική αποπλάνηση.

Υπάρχει και η θεωρία του Μηδενικού Κυματοχρόνου (Timewave Zero theory) του Terence McKenna, σύμφωνα με την οποία στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 η “καινοτομία” θα φτάσει στο αποκόρυφό της, με αποτέλεσμα οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε θα συμβεί συγχρόνως. Άλλες θεωρίες υποστηρίζουν ότι οι μαγνητικοί πόλοι της γης θα αντιστραφούν, εξωγήινοι θα εμφανιστούν και θα φέρουν την παγκόσμια ειρήνη, θα εκραγούν τεράστια ηφαίστεια καλύπτοντ ας την ατμόσφαιρα με στάχτη, αποκρύπτοντας τον ήλιο και προκαλώντας έναν 15000ετή χειμώνα, ή ακόμα ότι η Γη θα συγκρουστεί με τον πλανήτη Νιμπίρου (Nibiru). H κινηματογραφική ταινία 2012: We Were Warned αναφέρεται σε μια ευθυγράμμιση των πλανητών που θα προκαλέσει δυ νατές εκρήξεις στον ήλιο, και θα φέρει την καταστροφή στην Γη.

Οι περισσότεροι επιστήμονες, αρχαιολόγοι και ανθρωπολόγοι υποστηρίζουν ότι όλες οι εικασίες σχετικά με το 2012 δεν έχουν καμία βάση στην φυσική, την αστρονομία ή ακόμη και στον τρόπο σκέψης και στην πίστη των Μάγιας.

www.skepsou.gr, 14 Φεβρουαρίου 2010.

Μοίρασε το:

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.

Κατηγορία

Tags

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Διαβάστε επίσης…

Η εμπειρία μιας ανήλικης εθελόντριας σε ένα camp προσφύγων

Η εμπειρία μιας ανήλικης εθελόντριας σε ένα camp προσφύγων

Όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει τη «προσφυγική κρίση» μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι απόψεις σχετικά με τον χειρισμό των ζητημάτων που προκύπτουν διίστανται. Ποιοι είναι οι πρόσφυγες; Ποιος ο στόχος του ταξιδιού τους; Οι απόψεις τους για τις γυναίκες, τα...

Σου αρέσει η Αφρική;

Σου αρέσει η Αφρική;

Ζούμε στο προνομιούχο τμήμα του πλανήτη και μέχρι λίγα χρόνια πριν παραπονιόμασταν ότι δεν είμαστε όσο ευρωπαίοι όσο θα έπρεπε ή όσο αξίζουμε να είμαστε, συγκρίνοντας το βιοτικό μας επίπεδο με αυτό της Γερμανίας και της Σουηδίας. Στη παραζάλη του νεοπλουτισμού μας...

Κάρτες και δώρα γεμάτα ζωή

Κάρτες και δώρα γεμάτα ζωή

Συνήθως τα διαφημιστικά emails που δεχόμαστε πάνε κατευθείαν στον κάδο... Σήμερα όμως έλαβα ένα που άξιζε το κόπο να το διαβάσω, βασικά άξιζε να το αναδημοσιεύσω. Σκέψου, αυτά τα Χριστούγεννα τα δώρα και οι κάρτες μας μπορούν να εκφράζουν κάτι περισσότερο από την...