Αντιγράφοντας τους Αμερικάνους

από | 0 Σχόλια

Καθώς η παγκοσμιοποίηση εξαπλώνεται πολλές χώρες έχουν αντιγράψει τον αμερικανικό τρόπο διαβίωσης, απορρίπτοντας υγιεινές παραδοσιακές διατροφικές συνήθειές.  Το αποτέλεσμα είναι η παγκοσμιοποίηση και των αμερικανικών ασθενειών.  Σκέψου, επιτρέπουμε στις διεθνής διαφημιστικές εταιρείες να μας επηρεάζουν αρνητικά;

Συγκριτικά με όλες τις χώρες οι ΗΠΑ ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά για τον τομέα της υγείας, ή για να ακριβολογούμε για τον τομέα της αρρώστιας, καθώς σχεδόν όλα τα χρήματα ξοδεύονται για την θεραπεία παρά για την πρόληψη των διάφορων ασθενειών.

Το Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ παρουσίασε μια έκθεση που φανέρωνε ότι οι μετανάστες έχουν αισθητά καλύτερη υγεία τόσο φυσική όσο και ψυχολογική σε σχέση με τους Αμερικανούς. Ακόμη έδειξε ότι καθώς αυξάνεται ο χρόνος παραμονής τους στην χώρα τόσο χειροτερεύει και η υγεία τους.

Μετανάστες που είναι ήδη στις ΗΠΑ για πέντε χρόνια έχουν 54% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υψηλή αρτηριακή πίεση και 25% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια καρδιακή πάθηση, σε σχέση με νεοφερμένους συμπολίτες τους. Με άλλα λόγια η ζωή στις ΗΠΑ βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Γιατί όπως υπάρχει αυτό το φαινόμενο; Η διατροφικές συνήθειες και ο τρόπος ζωής σε πολλές χώρες είναι πολύ πιο υγιεινός από αυτόν που οι περισσότεροι Αμερικανοί ζούν. Για παράδειγμα οι Ασιάτες τρώνε πολλά φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, όσπρια και προϊόντα σόγιας· ακόμη ο τρόπος ζωής τους περιλαμβάνει σωματική άσκηση και λίγο άγχος, ενώ παράλληλα ζουν σε κλειστές κοινότητες που παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη. Όλες αυτές οι συνήθειες μπορούν να σταματήσουν ή ακόμα και να θεραπεύσουν καρδιαγγειακές ασθένειες, τον καρκίνο του προστάτη, τον διαβήτη, την υψηλή πίεση και την παχυσαρκία, όπως επίσης και να μειώσουν κατά πολύ την πιθανότητα εμφάνισης των περισσότερων κοινών μορφών καρκίνου.

Δυστυχώς αντί οι άνθρωποι να αρχίσουν να προσθέτουν στην καθημερινή τους ζωή ευεργετικές συνήθειες όπως οι παραπάνω, απλά αντιγράφουν τις συνήθειες ζωής των Αμερικανών. Έτσι και στην χώρα μας παρατηρούμε ότι κάθε χρόνο απομακρυνόμαστε από τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής, και γενικότερα το παραδοσιακό τρόπο διαβίωσης, και γινόμαστε συμμέτοχοι (και παράλληλα θύματα) της παγκοσμιοποίησης των ασθενειών. Το λυπηρό είναι ότι μπορούμε εύκολα να την αποφύγουμε αν απλά συνειδητοποιήσουμε την πραγματική αξία της μεσογειακής δίαιτας και του παραδοσιακού (μη αστικού) τρόπου ζωής.

Η κυβερνήσεις μας εδώ και χρόνια έχουν αρχίσει να ξοδεύουν όλο και περισσότερα χρήματα για την προσφορά νοσηλείας σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που θα μπορούσαν να είχαν παραμείνει υγιείς, αν νωρίτερα είχε δημιουργηθεί μια πολιτική πρόληψης και ενημέρωσης.

Επειδή όμως για ζητήματα υγείας ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε μια καινούργια αρχή, ας αποφασίσουμε αυτοβούλως ο καθένας μας να προσπαθήσει να επιστρέψει στις ρίζες μας.

Βασισμένο σε άρθρο της Dean Ornish, Newsweek Online Magazine, 7 Μαρτίου 2006

Μοίρασε το:

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.

Κατηγορία

Tags

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Διαβάστε επίσης…

Αλόη Βέρα – το φάρμακο της φύσης

Αλόη Βέρα – το φάρμακο της φύσης

Φάρμακα, χημικές ενώσεις, παράγωγα, βιταμίνες, τονωτικά... Οι βιομηχανίες φαρμάκων ανακαλύπτουν συνεχώς νέα προϊόντα. Η φύση όμως έχει τις δικές της συνταγές. Σκέψου πόσα μυστικά μπορεί να κρύβει ένα φυτό όπως η Αλόη Βέρα; Στις περασμένες δεκαετίες έχει σημειωθεί μια...

Ανάρρωση από την κατάθλιψη

Ανάρρωση από την κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι η συχνότερη ψυχική διαταραχή και είναι πολύ πιθανό να έρθουμε οι ίδιοι ή κάποιος από τα κοντινά μας πρόσωπα αντιμέτωποι με αυτή. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να μη τη θεωρήσουμε ως μια απλή ασθένεια που την αντιμετωπίζουμε με φαρμακευτική...

Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Από την Briana Pastorino - 20 Οκτωβρίου 2021 Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η καθημερινή κατανάλωση μιας χούφτας καρύδια μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη LDL και τη συνολική χοληστερόλη, η οποία...