I

Χριστούγεννα – πότε γεννήθηκε ο Χριστός; 25 Δεκεμβρίου;

από | Νοέ 15, 2022 | 0 Σχόλια

Περίγραφή

Χριστούγεννα – πότε γεννήθηκε ο Χριστός;

Πότε γεννήθηκε ο Χριστός; Μα φυσικά 25 Δεκεμβρίου. Έτσι τουλάχιστον νομίζουν οι περισσότεροι. Είναι όμως έτσι;

Η Αγία Γραφή δεν λέει πότε γεννήθηκε ο Χριστός. Μας δίνει όμως κάποια στοιχεία. Σε αυτό το βίντεο θα υπολογίσουμε τη γέννησή του Χριστού με στοιχεία της Γραφής και λίγο με κοινή λογική.

1. Οι βοσκοί στο βουνό Οι βοσκοί δεν βγάζουν τα πρόβατά τους έξω τη νύχτα τον χειμώνα. Η Βηθλεέμ είναι σε βουνό και τον χειμώνα κάνει πολύ κρύο. Αυτό από μόνο του μας λέει ότι ο Χριστός μάλλον δεν γεννήθηκε 25 Δεκεμβρίου.

2. Η γέννηση του Ιωάννη Ο Ιωάννης ήταν γιός του Ζαχαρία και της Ελισάβετ. Ήταν συγγενής του Χριστού και γεννήθηκε έξι μήνες νωρίτερα. Ο Ζαχαρίας, ήταν ιερέας και ανήκε στην τάξη του Αβιά. Οι ιερείς ήταν 24 τάξεις. Κάθε τάξη λειτουργούσε μία εβδομάδα στο ναό, και μετά επέστρεφαν σπίτι τους. Στις μεγάλες γιορτές, Πάσχα, Πεντηκοστή, και Σκηνοπηγία, λειτουργούσαν όλες οι τάξεις μαζί. Η τάξη του Αβιά ήταν η όγδοη.

 Κάποια μέρα, όταν ο Ζαχαρίας λειτουργούσε στο ναό, τον επισκέφθηκε ο άγγελος Γαβριήλ και του ανακοίνωσε ότι η γυναίκα του Ελισάβετ θα γεννούσε γιό. Όπως και έγινε. Γέννησε τον Ιωάννη τον Βαπτιστή.

00:00 – Εισαγωγή

01:11 – 1ο στοιχείο – οι βοσκοί στο βουνό

01:54 – 2ο στοιχείο – η γέννηση του Ιωάννη του Βαπτιστή

04:57 – Η άδεια καρέκλα το Πάσχα

07:27 – 3ο στοιχείο – η προφητεία του Δανιήλ 9

08:30 – 4ο στοιχείο – η σταύρωση του Χριστού

08:59 – 5ο στοιχείο – η γιορτή της Σκηνοπηγίας

11:25 – Γιατί γιορτάζουν 25 Δεκεμβρίου;

12:59 – Τι σημαίνουν αυτά;

Τον Ζαχαρία τον επισκέφθηκε ο άγγελος είτε την ένατη, είτε τη δέκατη εβδομάδα του ιουδαϊκού έτους όταν η τάξη του ήταν στο ναό. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η Ελισάβετ έμεινε έγκυος. Το ιουδαϊκό έτος δεν αρχίζει τον Ιανουάριο αλλά Μάρτιο ή Απρίλιο. Αν μετρήσουμε 13 εβδομάδες από την αρχή του Απριλίου, φτάνουμε στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Κάπου εκεί έμεινε έγκυος η Ελισάβετ. Με εννεάμηνη εγκυμοσύνη ότι ο Ιωάννης γεννήθηκε Μάρτιο ή Απρίλιο του επόμενου έτους. Δηλαδή τον καιρό του Πάσχα. Ο Χριστός που ήταν 6 μήνες νεότερος, γεννήθηκε φθινόπωρο.

3. Η προφητεία του Δανιήλ 9 500 και πλέον χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού, ο Θεός αποκάλυψε στον προφήτη Δανιήλ τον καιρό της βάπτισης και της σταύρωσης του Χριστού. Η προφητεία ξεκινά το φθινόπωρο του 457 π.Χ. Ακριβώς 483 χρόνια αργότερα, το φθινόπωρο του 27 μ.Χ. θα βαπτιζόταν ο Χριστός, όπως και έγινε. Ο Χριστός βαπτίστηκε όταν ήταν 30 ετών. Αν λοιπόν έγινε 30 ετών το φθινόπωρο, γεννήθηκε φθινόπωρο.

4. Η σταύρωση του Χριστού Ο Χριστός σταυρώθηκε το Πάσχα, δηλαδή άνοιξη. Οο Χριστός έζησε 33 ½ χρόνια. Αν λοιπόν πέθανε άνοιξη σε ηλικία 33 ½ χρονών, γεννήθηκε φθινόπωρο.

5. Η γιορτή της Σκηνοπηγίας Όταν γεννήθηκε ο Χριστός όλα τα πανδοχεία στη Βηθλεέμ ήταν γεμάτα. Γι’ αυτό ο Χριστός γεννήθηκε σε φάτνη. Η Βηθλεέμ βρίσκεται δίπλα στην Ιερουσαλήμ. Τα πανδοχεία γέμιζαν τρεις φορές το χρόνο στις τρεις μεγάλες ιουδαϊκές γιορτές, το Πάσχα (τέλη Μαρτίου ή Απρίλιο), την Πεντηκοστή (Μάϊο/Ιούνιο), και την Σκηνοπηγία (τέλη Σεπτεμβρίου/Οκτώβριο). Ο Χριστός λοιπόν γεννήθηκε σε μια από αυτές τις γιορτές.

Στην Γραφή η γέννηση του Χριστού παρουσιάζεται με φράσεις από τη γιορτή της Σκηνοπηγίας.

Για παράδειγμα, στην Σκηνοπηγία οι Ιουδαίοι γιόρταζαν την παρουσία του Θεού ανάμεσά τους.

Όταν ο άγγελος εμφανίστηκε στον Ιωσήφ, του είπε ότι το όνομα του Ιησού θα ήταν Εμμανουήλ που σημαίνει, «ο Θεός μαζί μας», (Ματθαίο 1:23). Το όνομα Εμμανουήλ δηλαδή, ταίριαζε απόλυτα με το νόημα της Σκηνοπηγίας.

Επίσης, στην Σκηνοπηγία οι Ιουδαίοι έφτιαχναν σκηνές για να θυμηθούν τα χρόνια που ζούσαν σε σκηνές στην έρημο. Στον Ιωάννη 1:14 διαβάζουμε: «Ο Λόγος [ο Χριστός δηλαδή] έγινε σάρκα και σκήνωσε ανάμεσά μας». Η λέξη «σκήνωσε» σημαίνει «έστησε τη σκηνή Του» ανάμεσά μας. Σκήνωσε, σκηνοπηγία, βλέπεις τον παραλληλισμό;

Γιατί γιορτάζουν 25 Δεκεμβρίου;

Στην αρχή οι Χριστιανοί δεν γιόρταζαν Χριστούγεννα. Όταν άρχισαν δεν ήξεραν ποια μέρα να διαλέξουν. Στις 25 Δεκεμβρίου οι Ρωμαίοι γιόρταζαν την Dies Natalis Solis Invicti, δηλαδή την Ημέρα της Γέννησης του Ανίκητου Ήλιου.

Ήταν η εποχή που ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος, που ναι μεν είχε νομιμοποιήσει και εν μέρει αποδεχθεί τον Χριστιανισμό, παρέμενε όμως ακόμη ιερέας της λατρείας του ηλίου, προσπαθούσε να φέρει τους δύο κόσμους, Χριστιανισμό και Ρωμαϊκή κουλτούρα, πιο κοντά. Έτσι λοιπόν, είτε με την επιρροή του, είτε προς τιμή του, οι Χριστιανοί θέσπισαν την 25η Δεκεμβρίου.

Ο Θεός να σε ευλογεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για τη γέννηση του Χριστού, πότε γεννήθηκε, τους τρείς μάγους, το αστέρι της Βηθλεέμ, το χριστουγεννιάτικο δέντρο και την προέλευση του μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

Η γέννηση του Χριστού

Ο απόστολος Παύλος γράφει: «Όταν, όμως, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ο Θεός εξαπέστειλε τον Yιό του, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα» (προς Γαλάτας 4:4).

Βοσκοί

Σε δύο σχετικά άρθρα είδαμε ότι η γέννηση του Χριστού έγινε μάλλον το 4 π.Χ. το φθινόπωρο. Η γέννησή Του δεν ήταν απρόσμενο γεγονός.

Φάτνη

Ήδη στον Κήπο της Εδέμ ο Θεός είχε πει ότι θα ερχόταν ο Σωτήρας.

Και ανά τους αιώνες διάφοροι προφήτες είχαν προφητεύσει για τον ερχομό του Χριστού δίνοντας μέχρι και μικρές λεπτομέρειες για τη ζωή Του αιώνες πριν καν γεννηθεί! Μάλιστα, η πιο εντυπωσιακή από τις προφητείες, προφήτεψε με ακρίβεια σημαντικές στιγμές στη ζωή Του.

Οι άνθρωποι του Θεού περίμεναν το Σωτήρα για αιώνες. Αλλά ο Θεός έχει το δικό Του χρονοδιάγραμμα και κανείς δεν το αναιρεί. Ο Θεός επέλεξε την κατάλληλη στιγμή. Ο λαός Ισραήλ, εκλεγμένος για να είναι φως στα έθνη, ήταν βουτηγμένος στην τυπολατρία και τις ανθρώπινες παραδόσεις και το φως του κινδύνευε να σβήσει.

Τα ειδωλολατρικά έθνη είχαν κουραστεί από τις πατροπαράδοτες θρησκείες και αναζητούσαν κάτι καινούριο. Ο κόσμος της Μεσογείου ήταν κάτω από μία ενιαία διακυβέρνηση, της Ρώμης, και υπήρχε μια ευρέως διαδεδομένη γλώσσα που μιλιούνταν σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μεσογείου, τα ελληνικά. Το έδαφος ήταν πρόσφορο, και το ρολόι του ουρανού σημάνει την ώρα.

Στο πλήρωμα του χρόνου λοιπόν έγινε η γέννηση του Χριστού.

 

 

Πότε γεννήθηκε ο Χριστός

Οι περισσότεροι Χριστιανοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου, ενώ αυτοί που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο στις 6 Ιανουαρίου. Είναι όμως αυτές οι ημερομηνίες σωστές; Η απάντηση είναι, Όχι. Ο Χριστός μάλλον δεν γεννήθηκε ούτε στις 25 Δεκεμβρίου ούτε στις 6 Ιανουαρίου.

Οι βοσκοί δεν τριγυρίζουν στα βουνά Δεκέμβριο και Ιανουάριο, όπως έκαναν οι βοσκοί τη νύχτα της γέννησης του Χριστού στα βουνά της Βηθλεέμ. Πότε λοιπόν γεννήθηκε ο Χριστός; Η Γραφή δεν μας δίνει την ακριβή ημερομηνία. Μας δίνει όμως αρκετά στοιχεία που δείχνουν με βεβαιότητα ότι ο Χριστός γεννήθηκε Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.

 

Οι τρεις μάγοι – αρχαίοι σοφοί

Στο κατά Ματθαίο 2:1-2 διαβάζουμε: «Μετά που γεννήθηκε ο Ιησούς στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας, τον καιρό που βασίλευε ο βασιλιάς Ηρώδης, μάγοι από την ανατολή ήρθαν στα Ιεροσόλυμα, και είπαν, Που είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων που γεννήθηκε; Επειδή είδαμε το άστρο του στην ανατολή και ήρθαμε να τον προσκυνήσουμε». Ποιοι ήταν αυτοί οι σοφοί άνθρωποι;

Η λέξη «μάγος» προέρχεται από την Περσική magus. Στην Περσία οι Μάγοι ήταν μία ιερατική κάστα ανθρώπων. Για να ανήκει κάποιος σε αυτή την κάστα έπρεπε να έχει εκπαίδευση στην αστρονομία αλλά και στην ερμηνεία ονείρων. Το ότι γνώριζαν αστρονομία φαίνεται από το γεγονός ότι ήρθαν να δουν τον Χριστό επειδή είδαν το άστρο του στον ουρανό (Ματθαίο 2:2).

Οπότε να μην σκεφτούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν «μάγοι» με την σημερινή έννοια της λέξης, ότι δηλαδή έκαναν μαγικά, γιατί η Γραφή απαγορεύει κάθε είδους μαγεία και μαντεία.

Αν και η προέλευση της λέξης «μάγος» είναι Περσική, τον καιρό που γεννήθηκε ο Χριστός η λέξη δεν είχε πλέον συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια και χρησιμοποιούταν και σε άλλες περιοχές για άτομα με παρόμοια χαρακτηριστικά και εκπαίδευση. Οι «μάγοι» μάλιστα ήταν συχνά σύμβουλοι βασιλιάδων.

Επίσης, η Περσία εκείνο τον καιρό ήταν μια αρκετά μεγάλη αυτοκρατορία και κάλυπτε πολύ μεγαλύτερη έκταση από την ιστορική Περσία, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τη Μικρά Ασία. Οπότε δεν ξέρουμε με βεβαιότητα αν οι μάγοι που ήρθαν να δουν τον Χριστό ήταν όντως από την Περσία ή από κάποια άλλη περιοχή υπό τον έλεγχο της Περσίας. Ο Ματθαίος μας λέει απλώς ότι ήταν από την ανατολή.

Οι μάγοι πρόσφεραν στον μικρό Χριστό σμύρνα, χρυσό, και λιβάνι. Τέτοια δώρα συνηθίζονταν να προσφέρονται σε βασιλιάδες. Χριστιανοί μελετητές έχουν δώσει και μία βαθύτερη σημασία στα δώρα.

Ο χρυσός στην Γραφή συμβολίζει το Θεό. Έτσι λοιπόν, το δώρο αυτό θεωρείται μία έμπρακτη αναγνώριση της Θεότητας του Χριστού. Το λιβάνι είναι εύοσμο μυρωδικό το οποίο το χρησιμοποιούσαν στο ναό. Συμβολίζει ίσως ότι ο Χριστός έγινε θυσία για μας, και επίσης ότι είναι ο Μέγας Αρχιερέας μας. Η σμύρνα προέρχεται από ένα δέντρο στην Αραβία και τη χρησιμοποιούσαν σε ενταφιασμούς, όπως και στον ενταφιασμό του Χριστού.

 

Το αστέρι της Βηθλεέμ

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ο νους μας πάει στη γέννηση του Χριστού. Μέρος της ιστοριίας είναι και το αστέρι της Βηθλεέμ. Στο κατά Ματθαίο 2:1-2 διαβάζουμε: «Μετά που γεννήθηκε ο Ιησούς στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας, τον καιρό που βασίλευε ο βασιλιάς Ηρώδης, μάγοι από την ανατολή ήρθαν στα Ιεροσόλυμα, και είπαν, ‘Που είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων που γεννήθηκε; Επειδή είδαμε το άστρο του στην ανατολή και ήρθαμε να τον προσκυνήσουμε».

Σε προηγούμενο άρθρο μας μιλήσαμε λίγο για τους μάγους. Τώρα θα μιλήσουμε για το άστρο. Τους μάγους λοιπόν τους οδηγούσε ένα άστρο. Όταν έφτασαν στην Ιερουσαλήμ, το έχασαν για λίγο από τα μάτια τους.

Αλλά μετά εμφανίστηκε πάλι: «Εκείνοι [οι μάγοι δηλαδή] αφού άκουσαν τα λόγια του βασιλιά [Ηρώδη] έφυγαν. Και να, το άστρο που είχαν δει στην ανατολή προπορευόταν μπροστά τους, μέχρι που ήρθε και στάθηκε εκεί που ήταν το παιδί. Και αυτοί όταν είδαν το άστρο, χάρηκαν με πολύ μεγάλη χαρά» (Ματθαίο 2:9-10).

Τι ήταν το άστρο της Βηθλεέμ;

Τι ήταν λοιπόν το άστρο; Κάθε φορά που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα όλο και κάποιο άρθρο θα δούμε που εξηγεί το άστρο από αστρονομικής άποψης. Οι απαντήσεις είναι συνήθως οι ίδιες. Το άστρο ήταν παρερχόμενος κομήτης. Ή κάποιου είδους πλανητική διασύνδεση. Ή κάποιο σούπερ νόβα στον γαλαξία της Ανδρομέδας.

Δεν ήταν απλό φαινόμενο της φύσης

Αυτές οι αστρονομικές εξηγήσεις που προσπαθούν να δουν το άστρο της Βηθλεέμ ως ένα απλό φαινόμενο της φύσης και τίποτε παραπάνω, δεν μπορούν να εξηγήσουν πως φάνηκε το άστρο την κατάλληλη στιγμή, πως οδήγησε τους μάγους μέχρι την Ιερουσαλήμ και από εκεί στη βηθλεέμ όπου ήταν ο ΧριστόςΗ Γραφή περιγράφει ξεκάθαρα ότι αυτό το άστρο δεν συμπεριφερόταν όπως τα συνηθισμένα άστροα. Αν ήταν όπως τα συνθηθισμένα, οι μάγοι δεν θα είχαν δώσει σημασία!

Η καλύτερη εξήγηση που έχω δει είναι από το βιβλίο Ζωή του Χριστού, σελίδα 60 (αν θέλεις ένα δωρεάν αντίγραφο, στείλε μας μήνυμα εδώ): Το άστρο της Βηθλεέμ «δεν ήταν ένα σταθερό άστρο ή πλανήτης, και έτσι το φαινόμενό του δημιούργησε μεγάλο ενδιαφέρον. Το άστρο αυτό ήταν μία μακρινή ομάδα λαμπρών αγγέλων».

Άγγελοι – αγγελιοφόροι του Θεού

Οι άγγελοι που ανακοίνωσαν στους βοσκούς την γέννηση του Χριστού και έψαλλαν το «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία» (Λουκά 2:14), έμειναν στο μεσουράνημα. Όπως έδωσαν το μήνυμα στους βοσκούς, είχαν να δώσουν το ίδιο μήνυμα και στους μάγους. Οι μάγοι μπορεί να γνώριζαν μόνο λίγα για τον Θεό και την Αγία Γραφή, αλλά ήταν πρόθυμοι να κάνουν ένα μακρύ ταξίδι για να συναντήσουν τον νεογέννητο Μεσσία. Ο Θεός γνωρίζοντας την προθυμία τους και τα κίνητρά τους, έστειλε τους αγγέλους να δώσουν το μήνυμα και σε αυτούς, αλλά με διαφορετικό τρόπο από ότι το έδωσαν στους βοσκούς.

Όχι, το άστρο της Βηθλεέμ δεν ήταν κάποια πύρινη μάζα στον ουρανό. Ήταν άγγελοι του Θεού με το ιδιαίτερο μήνυμά τους για τους λίγους που ήταν πρόθυμοι να ακούσουν

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Προέλευση

Έχει ειδωλολατρικές ρίζες;

Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει προέλευση ειδωλολατρική. Μάλιστα παραπέμπουν στον Ιερεμία 10:2-4 που λέει τα εξής: Έτσι λέει o Kύριoς:

Mη μαθαίνετε τoν δρόμo των εθνών, και τα σημεία τoύ oυρανoύ να μη φoβάστε, επειδή τα έθνη τα φoβoύνται. Διότι τα νόμιμα των λαών είναι μάταια· επειδή, κόβoυν ξύλo από τo δάσoς, εργασία χεριών ενός μαραγκoύ με τoν πέλεκυ. To καλλωπίζoυν με ασήμι και με χρυσάφι· τo στερεώνoυν με καρφιά και με σφυριά, για να μη κινείται.»

Δέντρο από το δάσος καλλωπισμένο με ασήμι και χρυσάφι; Κάποια συμπεραίνουν ότι πρόκειται για τον πρόγονο του σύγχρονου χριστουγεννιάτικου δέντρου που γνωρίζουμε.

Αυτό το συμπέρασμα όμως είναι λάθος. Το εδάφιο 5 εξηγεί: «Σαν σκιάχτρα στο χωράφι, τα είδωλά τους δεν μιλoύν· έχoυν ανάγκη να βαστάζoνται, επειδή δεν μπoρoύν να περπατήσoυν. Nα μη τα φoβάστε· επειδή, δεν μπoρoύν να κακoπoιoύν oύτε είναι δυνατόν σ’ αυτά να αγαθoπoιήσoυν.»

Εδώ ο προφήτης αναφέρει ότι μιλά για είδωλα φτιαγμένα από ξύλο, μάλλον παρά για στολισμένα δέντρα. Αυτό δείχνει και η λέξη «μαραγκός» αυτός που επεξεργάζεται το ξύλο, παίρνει το δέντρο δηλαδή, και το κάνει είδωλο.

Οπότε όχι, ο προφήτης Ιερεμίας ΔΕΝ καταδικάζει τα στολισμένα δέντρα.

Στολισμοί με Κλαδιά

Μία αρχαία παράδοση ήταν να στολίζουν τα σπίτια με κλαδιά δέντρων. Αυτό γινόταν στην ρωμαϊκή γιορτή Σατουρνάλια που γιορταζόταν στις 17 Δεκεμβρίου.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο προέλευση – παραδόσεις

Υπάρχουν δύο παραδόσεις που ακούγονται όμορφες, αλλά σίγουρα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Η μία λέει ότι ο άγιος Βονιφάκιος (675-754 μ.Χ.) ξεκίνησε από το χωριό του στο Ντέβον της Αγγλίας, για να κηρύξει το ευαγγέλιο στους ειδωλολάτρες Γερμανούς. Εκεί συνάντησε μία ομάδα ειδωλολάτρες που ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν ένα παιδί μπροστά σε μία βελανιδιά που λάτρευαν. Ο Βονιφάκιος έκοψε την βελανιδιά και λέγεται ότι αμέσως στη θέση της φύτρωσε ένα έλατο. Ο Βονιφάκιος το εξέλαβε ως σημάδι ότι ο Χριστιανισμός θα επικρατήσει και οι φίλοι του στόλισαν το έλατο με κεριά για να μπορεί να διδάσκει και το βράδυ. Και από εκεί προήρθε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η άλλη παράδοση λέει ένα βράδυ Χριστουγέννων, ένας πατέρας που εργαζόταν στα δάση, άναψε φωτιά στο τζάκι του για να είναι ζεστή η οικογένειά του. Ξαφνικά χτύπησε η πόρτα. Όταν ο άνθρωπος άνοιξε, είδε ένα μικρό αγόρι του μόνο του μέσα στην κρύα νύχτα. Το λυπήθηκε και η οικογένειά του το πήραν στο σπίτι για να ζεσταθεί. Μάλιστα, του έδωσαν το κρεβάτι του μικρού γιού για να κοιμηθεί. Το άλλο πρωί ξύπνησαν και είδαν ότι το ολομόναχο παιδί ήταν ο Χριστός! Ο μικρός Χριστός τότε βγήκε στην αυλή και έκοψε ένα κλαδί από έλατο και το έδωσε στην οικογένεια για να τους ευχαριστήσει. Οπότε από τότε οι Χριστιανοί φέρνουν έλατα στο σπίτι τα Χριστούγεννα.

 

Ομιλητής

Κίμ Παπαϊωάννου

Συμμετέχουν

Κατηγορία

Μοίρασέ το

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατες δημοσιεύσεις…

Γιατί Πιστεύω στην Ανάσταση του Χριστού. Μέρος 1/2

Γιατί Πιστεύω στην Ανάσταση του Χριστού. Μέρος 1/2

Η γέννηση, η διακονία και ο θάνατος του Χριστού σηματοδοτούν το μεγαλύτερο γεγονός της χριστιανοσύνης και ολόκληρης της ανθρωπότητας ανα τους αιώνες, που είναι η ανάσταση του Ιησού Χριστού. Αυτή η ενέργεια (της ανάστασης) του Θεού, ολοκληρώνει το σχέδιο της σωτηρίας...

Η Πίστη των Θεσσαλονικέων – Μέρος 2ο

Η Πίστη των Θεσσαλονικέων – Μέρος 2ο

Συνεχίζοτνας στο δεύτερο μέρος για τους Θεσ/νικης και την πίστη τους, βλέπουμε ότι στην επιστολή που έγραψε  ο απόστολος Παύλος από την Κόρινθο το 50 μ.χ τους εκθειάζει. Χαίρετε για την μεταστροφή τους από την ειδωλολατρεία στον Ιησού Χριστό. Στο βίντεο που ακολουθεί...

Γιατί Πιστεύω στην Ανάσταση του Χριστού. Μέρος 1/2

Γιατί Πιστεύω στην Ανάσταση του Χριστού. Μέρος 1/2

Η γέννηση, η διακονία και ο θάνατος του Χριστού σηματοδοτούν το μεγαλύτερο γεγονός της χριστιανοσύνης και ολόκληρης της ανθρωπότητας ανα τους αιώνες, που είναι η ανάσταση του Ιησού Χριστού. Αυτή η ενέργεια (της ανάστασης) του Θεού, ολοκληρώνει το σχέδιο της σωτηρίας...

Κλέβοντας τον παράδεισο στον σταυρό

Κλέβοντας τον παράδεισο στον σταυρό

Η αφήγηση των γεγονότων του ληστή επάνω στο σταυρό είναι μοναδική στην βίβλο. Μας δείχνει ότι η σωτηρία του ανθρώπου, είναι το πρώτο μέλημα για τον Ιησού Χριστό και ότι καμία πράξη του ανθρώπου δεν είναι τόσο μεγάλη και τόσο βαριά που να μην μπορεί να συγχωρεθεί ώστε...

Τι Γνωρίζουμε Σχετικά με τη Ζωή στον Ουρανό και στη Νέα Γη; –Μέρος 3/3

Τι Γνωρίζουμε Σχετικά με τη Ζωή στον Ουρανό και στη Νέα Γη; –Μέρος 3/3

Συνεχίζοντας στο τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας σχετικά με το τι θα υπάρχει στη Νέα γη μετά την Δευτέρα Παρουσία ο ομιλητής μας αποκαλύπτει  ξεχασμένες αλήθειες που ο καλός Θεός μας έδωσε στον Άγιο λόγο του, για να γνωρίζουμε τι έχει ετοιμάσει για...

Οι μεθοδείες του διαβόλου με απώτερο σκοπό την παραποίηση του χαρακτήρα του Θεού

Οι μεθοδείες του διαβόλου με απώτερο σκοπό την παραποίηση του χαρακτήρα του Θεού

Στην αρχή οι άγγελοι στον ουρανό, μετέπειτα ο Αδάμ και οι Εύα στην Εδέμ, και στην συνέχεια όλοι οι κάτοικοι της γης, είναι ο στόχος του Σατανά. Με τα τεχνάσματα και τις πλάνες του, σκοπός του ήταν και είναι, να παραποιήσει το χαρακτήρα του Θεού ώστε πρώτα οι άγγελοι...

Τα ονόματα του Θεού (Ελοχίμ)

Ελοχίμ (Θεός) Ο Μωυσής, κάτω από την οδηγία του Αγίου Πνεύματος, μας παρουσιάζει το πρώτο όνομα...

Τα ονόματα του Θεού (Εισαγωγή)

Εισαγωγή Το όνομα είναι κάτι που δίνεται από τους γονείς. Στους αρχαίους πολιτισμούς το όνομα ενός...

Νηστεία και Σαρακοστή

Νηστεία και σαρακοστή. Κάθε χρόνο όταν πλησιάζει το Πάσχα, χιλιάδες Έλληνες νηστεύουν. Τι ακριβώς...

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Κατηγορίες

Ομιλητές

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.