Πρακτικά βήματα για να απαλλαγείτε από τα χρέη

από | 0 Σχόλια

Γιατί να υπάρχει ένα άρθρο σχετικό με την αποπληρωμή των χρεών στη κατηγορία “Υγεία & Διατροφή”; Μα φυσικά γιατί μια από τις πιο θανατηφόρες “ασθένειες” της εποχής μας είναι το άγχος. Τα χρέη φέρνουν άγχος, ανησυχία, ασθένεια και πολλά άλλα.

Οι άνθρωποι συχνά θεωρούν ότι ο προσωπικός ή οικογενειακός προϋπολογισμός είναι χειροπέδες που τους δεσμεύουν. Στην πραγματικότητα όμως, είναι ακριβώς το αντίθετο – είναι ένα εργαλείο το οποίο μας οδηγεί στην οικονομική ελευθερία. Στη ζωή μας όμως μπορούν να υπάρξουν οικονομικοί «χειροπέδες», που ονομάζονται χρέη.

Το χρέος αποτελεί τροχοπέδη. Δημιουργεί άγχος. Μας δένει και επηρεάζει αρνητικά την ζωή μας φέρνοντας δυστυχία.

Πάρτε τη ζωή και την ελευθερία σας πίσω! Είναι πράγματι δύσκολο στη σημερινή Ελλάδα να μην χρωστάς. Ανεξαρτήτως από το μέγεθος του χρέος σας υπάρχουν κάποια πρακτικά βήματα για να απαλλαγείτε απ’ αυτό.

Ο Matt Bell, συγγραφέας τριών πολυδιαβασμένων βιβλίων σχετικά με τα προσωπικά οικονομικά, μας προτείνει να υιοθετήσουμε τις παρακάτω πρακτικές.

Δεσμευτείτε

Όσο μεγάλο και αν είναι το χρέος που έχετε, είναι δυνατόν να ξεχρεώσετε και να μη χρεωθείτε ποτέ ξανά. Θα πρέπει όμως να είναι κάτι περισσότερο από μια καλή ιδέα ή κάτι που θα θέλατε να κάνετε κάποια στιγμή στη ζωή σας. Θα πρέπει να δεσμευτείτε.

Ακόμα κι αν δεν έχετε ιδέα για το πώς θα ξεχρεώσετε, ακόμη και αν αυτό φαίνεται αδύνατο να συμβεί, δεσμευτείτε ότι από τώρα και στο εξής θα κάνετε ό, τι χρειάζεται για να ξεχρεώσετε και να μη χρεωθείτε ποτέ ξανά.

Εάν χρειάζεστε λίγη έμπνευση για να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις, διαβάστε προσωπικές εμπειρίες ανθρώπων που το καταφέρανε.

Κοινοποιείστε τη δέσμευσή σας

Όπως με όλες τις δύσκολες καταστάσεις, θα είναι πολύ ευκολότερο να επιτευχθεί ο στόχος εξάλειψης του χρέους σας εάν έχετε συμμάχους.

Βρείτε έναν συγγενή ή έναν καλό σας φίλο που θα ήσασταν πρόθυμοι να μιλήσετε για τα χρέη σας. Επικοινωνήστε μαζί τους σήμερα. Όσο αγχώδης και αν είναι αυτή η συζήτηση, ενημερώστε τους ότι σήμερα αποφασίσατε να τελειώνετε με τα χρέη σας και χρειάζεστε την υποστήριξή τους.

Ζητήστε τους να σας ενθαρρύνουν. Ζητήστε τους να σας ρωτάνε για την πρόοδό σας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αντιμετωπίστε την αλήθεια

Ίσως μέχρι σήμερα αποφεύγατε να αντιμετωπίσετε την πικρή αλήθεια για το μέγεθος τον χρεών σας. Μην την αποφεύγετε άλλο ποια, θα σας ωφελήσει να γνωρίζετε την αλήθεια για τα χρέη σας.

Συγκεντρώστε τους πιο πρόσφατους λογαριασμούς σας και καταγράψτε τα χρέη σας. Σε ποιον χρωστάτε; Πόσα οφείλετε σε κάθε πιστωτή; Ποια είναι η ελάχιστη μηνιαία πληρωμή; Ποιο είναι το επιτόκιο;

Εάν είστε ιδιοκτήτης σπιτιού και έχετε πάρει ένα λογικό στεγαστικό δάνειο, μπορείτε να το αφαιρέσετε από τη λίστα σας. Εννοείται, ότι είναι ότι καλύτερο να εξοφλήσετε και το στεγαστικό σας δάνειο, αλλά τα υπόλοιπα χρέη σας είναι πιο ανησυχητικά.

Σταματήστε την αιμορραγία

Κάποτε έπαιζα πολύ γκολφ και όταν τα πράγματα άρχιζαν να πηγαίνουν άσχημα, έλεγα στον εαυτό μου «πρέπει να σταματήσεις την αιμορραγία». Στην ουσία, πριν να επιτρέψω στον εαυτό μου να ονειρεύεται τη νίκη και το τρόπαιο, έπρεπε πρώτα να ανασυνταχθώ και να βελτιώσω το σκορ μου.

Πριν προχωρήσω, έπρεπε να σταματήσω να οπισθοδρομώ. Το ίδιο ισχύει και με το χρέος.

Βγάλτε τις πιστωτικές σας κάρτες από το πορτοφόλι. Καταστρέψτε τις αν χρειάζεται. Κρύψτε τις κάπου που να μην είναι εύκολα προσβάσιμες. Απλώς, κάντε ότι χρειάζεται για να δυσκολέψετε ακόμα περισσότερο την αύξηση του χρέους σας.

Ορίστε τα ποσά των πληρωμών

Αν σταματήσετε να αυξάνετε το χρέος σας και πληρώνετε μονό την ελάχιστη απαιτούμενη πληρωμή κάθε μήνα, τότε θα παρατηρήσετε ότι η ελάχιστη μηνιαία καταβολή θα μειωθεί. Αυτό μπορεί να φαίνεται καλό από μία άποψη, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Το ποσό της ελάχιστης καταβολής, βασίζεται σε ένα ποσοστό του τρέχων υπολοίπου σας – συνήθως κάπου στο 2-4%. Εάν το υπόλοιπό σας μειώνεται λίγο κάθε μήνα, το ίδιο θα μειώνεται και το ποσό της ελάχιστης καταβολής. Όμως, εάν συνεχίσετε να πληρώνετε βάσει της ελάχιστης καταβολής, θα παραμείνετε χρεωμένοι σχεδόν για πάντα. Αν όμως ορίσετε ένα συγκεκριμένο ποσό πληρωμής κάθε μήνα, ακόμα και αν η τράπεζα μειώσει το ποσό της ελάχιστης καταβολής, η αποπληρωμή των χρεών σας θα είναι πολύ πιο σύντομη.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα υπόλοιπο €2.000 σε μια κάρτα, με 18% επιτόκιο και ελάχιστη καταβολή το 2% του συνολικού υπολοίπου. Αν πληρώνετε κάθε μήνα την ελάχιστη καταβολή, που συνεχώς θα μειώνεται, θα χρειαστείτε 289 μήνες (24 χρόνια!) για να ξεχρεώσετε και θα έχετε πληρώσει σχεδόν €4.400 σε τόκους. Αν όμως ορίσετε ένα συγκεκριμένο ποσό πληρωμής π.χ. €40, θα ξεχρεώσετε σε 94 μήνες και θα έχετε πληρώσει περίπου €1.700 σε τόκους.

Έτσι, σημειώστε το ποσό της ελάχιστης καταβολής για αυτόν τον μήνα και βεβαιωθείτε ότι θα πληρώνετε τουλάχιστον αυτό το συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα.

Επιταχύνετε τις πληρωμές σας

Φυσικά και θα ξεχρεώσετε ακόμη πιο γρήγορα αν πληρώνετε περισσότερα από το ποσό της ελάχιστης καταβολής κάθε μήνα. Στα €2.000 για παράδειγμα, αν πληρώνετε €60 κάθε μήνα, θα σας πάρει 47 μήνες για να εξοφλήσετε και θα έχετε πληρώσει περίπου €800 σε τόκους.

Υπάρχουν λογισμικά τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήστε για να δείτε πόσο γρήγορα θα εξοφλήσετε πληρώνοντας διαφορετικά επιπλέον ποσά κάθε μήνα. Αυτό θα σας παρακινήσει να κάνετε ότι είναι δυνατόν για να αποδεσμεύσετε χρήματα από άλλες κατηγορίες δαπανών και να τα αναλώσετε στην αποπληρωμή του χρέους.

Κρατείστε σταθερή πορεία

Ζούμε σε μια κοινωνία γρήγορων λύσεων, η πλήρης όμως εξόφληση των χρεών μας συνήθως παίρνει αρκετό χρόνο. Όταν ανέβαινα με αργούς ρυθμούς την ανηφόρα των 4 ½ ετών που χρειάστηκαν για την αποπληρωμή ενός χρέος €20.000 με βοήθησε το γεγονός ότι επικεντρωνόμουν στον τελικό στόχο, στην ολοκληρωμένη εικόνα.

Και κάτι επιπλέον, με βοήθησε πολύ να προσφέρω βοήθεια προς τους συνανθρώπους μου. Σχεδόν μόλις έθεσα ως στόχο να αποπληρώσω τα χρέη μου άρχισα και να εργάζομαι εθελοντικά σε μία χρηματοοικονομική δωρεάν υπηρεσία που ονομάζεται Good $ense. Βρήκα βαθιά ικανοποίηση στο να συναντώ και άλλους που ήταν χρεωμένοι για να τους ενθαρρύνω και να τους δείξω ορισμένα πρακτικά βήματα που θα μπορούσαν να κάνουν για να βγουν από το χρέος.

www.skepsou.gr. Πηγή www.crosswalk.com.

Μοίρασε το:

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.

Κατηγορία

Tags

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Διαβάστε επίσης…

Αλόη Βέρα – το φάρμακο της φύσης

Αλόη Βέρα – το φάρμακο της φύσης

Φάρμακα, χημικές ενώσεις, παράγωγα, βιταμίνες, τονωτικά... Οι βιομηχανίες φαρμάκων ανακαλύπτουν συνεχώς νέα προϊόντα. Η φύση όμως έχει τις δικές της συνταγές. Σκέψου πόσα μυστικά μπορεί να κρύβει ένα φυτό όπως η Αλόη Βέρα; Στις περασμένες δεκαετίες έχει σημειωθεί μια...

Ανάρρωση από την κατάθλιψη

Ανάρρωση από την κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι η συχνότερη ψυχική διαταραχή και είναι πολύ πιθανό να έρθουμε οι ίδιοι ή κάποιος από τα κοντινά μας πρόσωπα αντιμέτωποι με αυτή. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να μη τη θεωρήσουμε ως μια απλή ασθένεια που την αντιμετωπίζουμε με φαρμακευτική...

Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Από την Briana Pastorino - 20 Οκτωβρίου 2021 Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η καθημερινή κατανάλωση μιας χούφτας καρύδια μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη LDL και τη συνολική χοληστερόλη, η οποία...