Τι δείχνει η χειραψία σας για την υγεία σας

από | 0 Σχόλια

Αν θέλετε να γνωρίζετε πόσο κινδυνεύετε να παρουσιάσετε άνοια ή κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο στην πορεία της ζωής σας, τότε μια νέα έρευνα προτείνει μερικά απλούστατα τεστ που μπορούν να σας δώσουν απαντήσεις.

Το τεστ της χειραψίας

Πώς είναι η λαβή σας; Μια αποφασιστική χειραψία δεν είναι μόνο σημάδι εμπιστοσύνης, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς μπορεί να αποτελέσει το βαρόμετρο της υγείας μας. Οι ερευνητές παρακολούθησαν περίπου 2.500 άνδρες και γυναίκες για περισσότερο από μια δεκαετία. Σύμφωνα με αυτή τη νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας στο 64ο Ετήσιο Συνέδριο ο κίνδυνος άνοιας και εγκεφαλικού επεισοδίου σχετίζεται με το πόσο δυνατές ήταν οι χειραψίες των συμμετεχόντων κατά την έναρξη της μελέτης. Η πιο δυνατή χειραψία έδειχνε 42% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε άτομα άνω των 65 ετών, σε σύγκριση με τους λοιπούς συμμετέχοντες της μελέτης που είχαν πιο ήπιες χειραψίες.

Ποια είναι η συσχέτιση; “Αγγειακά προβλήματα στον εγκέφαλο εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους”, λέει η συγγραφέας της μελέτης Erica Camargo, MD, από το Ιατρικό Κέντρο Βοστόνης. Η υπόθεση είναι ότι αν η λαβή σας είναι ιδιαίτερα αδύναμη, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι η συνολική καρδιαγγειακή υγεία σας δεν είναι στα καλύτερά της.

Το τεστ του βαδίσματος

Τρέχετε μανιωδώς ή βολτάρετε χαλαρά; Αν οι άνθρωποι θεωρούν ότι κατάγεστε από μια μεγαλούπολη απλά και μόνο παρατηρώντας την ταχύτητα του διασκελισμού σας, τότε είστε τυχεροί. Η ίδια μελέτη διαπιστώνει ότι εκείνοι που περπατούν με γρήγορους ρυθμούς έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν άνοια σε σχέση με εκείνους που περπατούν με ρυθμούς χελώνας. Εκείνοι με πιο αργή ταχύτητα βαδίσματος στη μέση ηλικία έχουν μιάμιση φορά περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια!

“Η ταχύτητα του βαδίσματος μπορεί να είναι ένα πολύ καλό τεστ της γενικής κατάστασης του σώματός μας και αν υπάρχει αδυναμία. Επιπλέον, δεδομένου ότι το περπάτημα δεν είναι μια ακριβώς απλή διαδικασία (πρέπει να παρακολουθείς που πας και να έχεις σχεδιάσει μια διαδρομή), ο χρόνος που απαιτείται για την επεξεργασία αυτών των πληροφοριών μπορεί να είναι μια μέτρηση του πόσο υγιείς είναι ο εγκέφαλος” αναφέρει η Δρ Camargo.

Το τεστ του ύπνου

Κοιμάστε με το ένα μάτι ανοιχτό; Ίσως να αναπτύξετε προβλήματα μνήμης αργότερα. Σύμφωνα με νέα έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Ουάσιγκτον στο Σαιντ Λούις, οι άνθρωποι που ξυπνούν πάνω από πέντε φορές την ώρα είναι πιο πιθανό να συσσωρεύσουν αμυλοειδή πλάκα στον εγκέφαλο τους, η οποία θεωρείται ότι αποτελεί πρόδρομο της νόσου Αλτσχάιμερ.

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι κοιμάστε οκτώ ώρες κάθε βράδυ, μην είστε και τόσο σίγουροι. Αν και οι περισσότεροι συμμετέχοντες στη μελέτη βρίσκονταν σωματικά στο κρεβάτι για οκτώ ώρες, η μέση ποσότητα ύπνου που είχαν ήταν περίπου εξήμιση ώρες – και το 25% των συμμετεχόντων

www.skepsou.gr. Πηγή nbcnews.com

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.

Tags

Πάμε για μελέτη;

Αν σε απασχολούν θέματα της επικαιρότητας, πνευματικά θέματα η θέματα σχετικά με την θρησκεία, επικοινώνησε μαζί μας  για μελέτη μέσα από την Αγία Γραφή.

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Διαβάστε επίσης…

Διατροφή και λίπος – απίθανη οδηγία υγείας 3000   ετών

Διατροφή και λίπος – απίθανη οδηγία υγείας 3000 ετών

Διατροφή και λίπος Αυτό το άρθρο θα εξετάσει εν συντομία τι λέει η Γραφή για λίπος και διατροφή. «Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν,» έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, καλύτερα δηλαδή να προλαβαίνει κανείς τις ασθένειες παρά να τις θεραπεύει. Σοφό ρητό! Καλύτερα να...

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην εφηβεία

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην εφηβεία

Οι πρώτες ενδείξεις μιας εκτεταμένης μελέτης σε έφηβους καπνιστές στις ΗΠΑ οδηγούν στο συμπεράσματα ότι η ελεύθερη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μειώνει τις πιθανότητες οι έφηβοι, ηλικίας 12-17 ετών, να ξεκινήσουν να καπνίζουν κανονικά. Τα ευρήματα της μελέτης...

Πρακτικά βήματα για να απαλλαγείτε από τα χρέη

Πρακτικά βήματα για να απαλλαγείτε από τα χρέη

Γιατί να υπάρχει ένα άρθρο σχετικό με την αποπληρωμή των χρεών στη κατηγορία “Υγεία & Διατροφή”; Μα φυσικά γιατί μια από τις πιο θανατηφόρες “ασθένειες” της εποχής μας είναι το άγχος. Τα χρέη φέρνουν άγχος, ανησυχία, ασθένεια και πολλά άλλα. Οι άνθρωποι συχνά...