Το αίσθημα ικανοποίησης ωφελεί την καρδιά μας

από | 0 Σχόλια

Μία καινούρια έρευνα, αναφέρει ότι το να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι με τη ζωή μας μπορεί να ωφελήσει την καρδιά μας.

Το επίπεδο ικανοποίησης των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα σε σχέση με την εργασία τους, την οικογένεια τους, τη σεξουαλική ζωή τους και γενικότερα με τον εαυτό τους συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Όσο μεγαλύτερη η ικανοποίηση μας, τόσο περισσότερο μειώνεται ο κίνδυνος, δηλώνουν οι ερευνητές.

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε έρευνες 8.000 περίπου Βρετανών που εργάζονται στην κυβέρνηση. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν σε περίπου επτά τομείς της καθημερινής ζωής των συμμετεχόντων: σχέσεις αγάπης, δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, βιοτικό επίπεδο, εργασία, οικογένεια, το φύλο και τον εαυτό τους. Τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν την ικανοποίηση που αισθάνονται σε κάθε τομέα χρησιμοποιώντας μια κλίμακα από το 1 (πολύ δυσαρεστημένος) έως το 7 (πολύ ικανοποιημένος).

Μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, οι ερευνητές παρακολούθησαν τους ιατρικούς φακέλους των συμμετεχόντων για θανάτους που σχετίζονταν με τη στεφανιαία νόσο, για μη θανατηφόρα εμφράγματα, στηθάγχη ή πόνο στο στήθος.

Τα άτομα με τα υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από τη ζωή τους παρουσίασαν 13% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης της στεφανιαίας νόσου. Η ικανοποίηση από τη δουλειά, την οικογένειά, το φύλο και τον εαυτό τους, φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προστασία ενάντια σε καρδιακές παθήσεις.

Τα αποτελέσματα βγήκαν αφού οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες κινδύνου καρδιακής νόσου όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ).

Ενώ η κατάθλιψη και το άγχος έχουν εδώ και καιρό αναγνωριστεί ως παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες παρουσίασης καρδιακών παθήσεων, υπήρχε κάποια επιφύλαξη όσον αφορά τα οφέλη μιας θετικής ψυχολογικής κατάστασης, όπως η ικανοποίηση που αισθανόμαστε από τη ζωή μας.

“Τα παραπάνω ευρήματα υποδηλώνουν ότι τα άτομα που  ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους ώστε να ενισχυθεί η θετική ψυχολογία τους, και  όχι μόνο για να περιοριστεί η αρνητική ψυχολογία  τους” δήλωσε η ερευνήτρια Julia Boehm, της Δημόσιας Σχολής  Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστόνη.

www.skepsou.gr, 29 Φεβρουαρίου 2012. Πηγή LiveScience.

Μοίρασε το:

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.

Κατηγορία

Tags

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Διαβάστε επίσης…

Αλόη Βέρα – το φάρμακο της φύσης

Αλόη Βέρα – το φάρμακο της φύσης

Φάρμακα, χημικές ενώσεις, παράγωγα, βιταμίνες, τονωτικά... Οι βιομηχανίες φαρμάκων ανακαλύπτουν συνεχώς νέα προϊόντα. Η φύση όμως έχει τις δικές της συνταγές. Σκέψου πόσα μυστικά μπορεί να κρύβει ένα φυτό όπως η Αλόη Βέρα; Στις περασμένες δεκαετίες έχει σημειωθεί μια...

Ανάρρωση από την κατάθλιψη

Ανάρρωση από την κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι η συχνότερη ψυχική διαταραχή και είναι πολύ πιθανό να έρθουμε οι ίδιοι ή κάποιος από τα κοντινά μας πρόσωπα αντιμέτωποι με αυτή. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να μη τη θεωρήσουμε ως μια απλή ασθένεια που την αντιμετωπίζουμε με φαρμακευτική...

Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Από την Briana Pastorino - 20 Οκτωβρίου 2021 Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η καθημερινή κατανάλωση μιας χούφτας καρύδια μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη LDL και τη συνολική χοληστερόλη, η οποία...