Χαρούμενες μαμάδες, σημαίνει χαρούμενα παιδιά

από | 0 Σχόλια

Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αγγλία έδειξε ότι τα παιδιά στη σημερινή εποχή είναι πιο χαρούμενα όταν η μητέρα τους είναι ικανοποιημένη από τη σχέση της με τον σύντροφό της. Δεν υπάρχει όμως η ανάλογη συσχέτιση ανάμεσα στην ευτυχία των παιδιών και στην ικανοποίηση που νιώθει ο πατέρας τους.

Τα ευρήματα, που ανακοινώθηκαν στις 2 Απριλίου, βασίζονται σε ένα δείγμα 6.441 γυναικών, 5.384 ανδρών και 1.268 παιδιών ηλικίας μεταξύ 10 και 15 ετών.

Σε γενικές γραμμές, το 60% των εφήβων δήλωσαν ότι είναι “εντελώς ικανοποιημένοι” με την οικογενειακή τους κατάσταση, ενώ αυτό το ποσοστό μειώνεται στο 55% σε οικογένειες όπου η μητέρα ήταν δυσαρεστημένη από τη σχέση της. Όσον αφορά τα μικρότερα παιδιά, που οι μαμάδες τους ήταν ευτυχισμένες στη σχέση τους, το ποσοστό που αφορούσε τους “εντελώς ικανοποιημένους” έφτανε το 73%.

Τα χαρακτηριστικά των πιο εύθυμων παιδιών περιλαμβάνουν: το να μένουν και με τους δύο γονείς (είτε βιολογικούς είτε όχι) στο ίδιο σπίτι, να μην έχουν μικρότερα αδέλφια, να μην τσακώνονται συχνά με τους γονείς τους, να τρώνε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα βραδινό με την οικογένεια τους και να έχουν μια μητέρα που είναι ευτυχισμένη από τη σχέση της με τον σύζυγό της.

Όσον αφορά τους γονείς η ευτυχία τους φαίνεται ότι μειώνεται στην πορεία της σχέσης τους και αυτή η μείωση ήταν χειρότερη για τις γυναίκες από ότι για τους άντρες. Ουσιαστικά, σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες ήταν λιγότερο ευτυχισμένες στις σχέσεις τους από ότι οι άντρες. Επιπλέον, τα ζευγάρια που χωρίς παιδιά δήλωναν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση τους, ενώ εκείνοι που είχαν ένα παιδί στην προσχολική ηλικία ήταν οι λιγότερο ευτυχείς.

Ωστόσο, μια παγκόσμια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου του επιστημονικού περιοδικού Population and Development, δηλώνει ότι στο τέλος τα παιδιά κάνουν τους γονείς πιο ευτυχισμένους και ότι μια μεγάλη οικογένεια δίνει χαρά στα άτομα τις μέσης ηλικίας.

Μεταξύ των ανδρών, η ανεργία επηρέαζε την ευτυχία που αισθάνονταν στη σχέση τους με τη σύντροφό τους.

“Όλα αυτά τα συμπεράσματα δείχνουν την επίδραση που έχουν οι οικογενειακές σχέσεις στο αίσθημα ευτυχίας ενός παιδιού” αναφέρει η ερευνήτρια Μαρία Ιακώβου του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Οικονομικής έρευνας.

www.skepsou.gr, 30 Μαΐου 2011.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.

Tags

Πάμε για μελέτη;

Αν σε απασχολούν θέματα της επικαιρότητας, πνευματικά θέματα η θέματα σχετικά με την θρησκεία, επικοινώνησε μαζί μας  για μελέτη μέσα από την Αγία Γραφή.

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Διαβάστε επίσης…

ΕΠΤΑ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ  ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ-ΕΙΡΗΝΙΚΗ-ΑΣΦΑΛΗ

ΕΠΤΑ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ  ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ-ΕΙΡΗΝΙΚΗ-ΑΣΦΑΛΗ

α) ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. «Αυτό το βιβλίο τού νόμου δεν θα απομακρυνθεί από το στόμα σου, αλλά σ' αυτό θα μελετάς ημέρα και νύχτα· επειδή, τότε θα ευοδώνεσαι στον δρόμο σου, και τότε θα φέρεσαι με σύνεση.»   Ιησούς του Ναυή 1:8 β) ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ...

Αγνοήστε τα παιδιά σας!

Αγνοήστε τα παιδιά σας!

Συνεχώς ακούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ως γονείς πρέπει να περνάμε όσο το δυνατόν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας. Η ανάγκη για περισσότερη επαφή μεταξύ γονέων και παιδιών γίνεται προφανής καθώς συνεχώς γίνονται στατιστικές έρευνες που...

Γιατί η οικειότητα γεννά αντιπάθεια;

Γιατί η οικειότητα γεννά αντιπάθεια;

Το ένστικτο μας λέει ότι όσο περισσότερο γνωρίζουμε έναν νέο φίλο μας τόσο περισσότερο τον συμπαθούμε. Στην πραγματικότητα όμως, κατά μέσο όρο, συμβαίνει το αντίθετο. Όσο πιο κοντά ερχόμαστε και όσο καλύτερα τον γνωρίζουμε τόσο λιγότερο τον συμπαθούμε. "Οι άλλοι...