Οι τεχνητές γλυκαντικές ύλες παχαίνουν

από | 0 Σχόλια

Πολλοί θέλοντας να χάσουν βάρος χρησιμοποιούν τεχνητές γλυκαντικές ύλες επειδή έχουν λιγότερες θερμίδες, έρευνες όμως αποκαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα μας κάνουν να βάλουμε βάρος. Σκέψου, πόσες συνήθειες σε έναν μη φυσικό τρόπο ζωής έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θα περιμέναμε;

Τεχνητές γλυκαντικές ύλες, χωρίς θερμίδες, μπορεί να μας εμποδίσουν να χάσουμε βάρος αντί να μας βοηθήσουν.  Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue στην West Lafayette, Indiana, μελέτησαν πειραματικά ποντίκια που έτρωγαν φαγητό με την τεχνική γλυκαντική ύλη ζαχαρίνη, και ποντίκια που έτρωγαν φαγητό με την φυσική γλυκαντική ουσία γλυκόζη. Παρατήρησαν ότι τα ποντίκια που έτρωγαν γιαούρτι με ζαχαρίνη συνολικά κατανάλωσαν περισσότερες θερμίδες και έβαλαν περισσότερο βάρος.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα γλυκά φαγητά προειδοποιούν το σώμα μας να ετοιμαστεί να λάβει πολλές θερμίδες, αλλά αν το φαγητό είναι γλυκό εξαιτίας τεχνητών γλυκαντικών υλών και δεν περιέχει πολλές θερμίδες τότε το σώμα μας μπορεί να μπερδευτεί με αποτέλεσμα να τρώμε περισσότερο ή να ξοδεύουμε λιγότερη ενέργεια από το κανονικό.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Behavioral Neuroscience αναφέρουν, “Τα δεδομένα φανερώνουν ξεκάθαρα ότι η κατανάλωση φαγητού με ζαχαρίνη μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αύξηση του βάρους και του λίπους του σώματός μας, από την κατανάλωση της ίδιας ποσότητας φαγητού που περιέχει ζάχαρη. Αυτό το συμπέρασμα μπορεί να είναι απρόσμενο για τους διάφορους γιατρούς που εδώ και χρόνια προτείνουν την χρήση τεχνητών γλυκαντικών υλών ως μια μέθοδο διατήρησης βάρους.” Άλλες τεχνητές γλυκαντικές ύλες, όπως η ασπαρτάμη, μπορεί να έχουν παρόμοια αποτελέσματα στον σώμα μας.

Τα ζώα χρησιμοποιούν την γεύση για να προβλέψουν την θερμιδική αξία των τροφών. Καθώς τρώνε γλυκές τροφές που δεν έχουν τις προβλεπόμενες θερμίδες μπορεί να προκληθεί μείωση της ικανότητάς τους στο να κατηγοριοποιούν τις τροφές. Κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβαίνει και με τον άνθρωπο, καθώς με την αυξανόμενη χρήση γλυκαντικών ουσιών που δεν περιέχουν θερμίδες στην βιομηχανία τροφίμων, εκατομμύρια συνανθρώπων μας γεύονται γλυκά τρόφιμα που δεν ανταποκρίνονται στην θερμιδική ή στην θρεπτική αντιστοιχία.

Βασισμένο σε άρθρο του MSNBC, 10 Φεβρουαρίου 2008

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.

Tags

Πάμε για μελέτη;

Αν σε απασχολούν θέματα της επικαιρότητας, πνευματικά θέματα η θέματα σχετικά με την θρησκεία, επικοινώνησε μαζί μας  για μελέτη μέσα από την Αγία Γραφή.

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Διαβάστε επίσης…

Διατροφή και λίπος – απίθανη οδηγία υγείας 3000   ετών

Διατροφή και λίπος – απίθανη οδηγία υγείας 3000 ετών

Διατροφή και λίπος Αυτό το άρθρο θα εξετάσει εν συντομία τι λέει η Γραφή για λίπος και διατροφή. «Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν,» έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, καλύτερα δηλαδή να προλαβαίνει κανείς τις ασθένειες παρά να τις θεραπεύει. Σοφό ρητό! Καλύτερα να...

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην εφηβεία

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην εφηβεία

Οι πρώτες ενδείξεις μιας εκτεταμένης μελέτης σε έφηβους καπνιστές στις ΗΠΑ οδηγούν στο συμπεράσματα ότι η ελεύθερη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μειώνει τις πιθανότητες οι έφηβοι, ηλικίας 12-17 ετών, να ξεκινήσουν να καπνίζουν κανονικά. Τα ευρήματα της μελέτης...

Πρακτικά βήματα για να απαλλαγείτε από τα χρέη

Πρακτικά βήματα για να απαλλαγείτε από τα χρέη

Γιατί να υπάρχει ένα άρθρο σχετικό με την αποπληρωμή των χρεών στη κατηγορία “Υγεία & Διατροφή”; Μα φυσικά γιατί μια από τις πιο θανατηφόρες “ασθένειες” της εποχής μας είναι το άγχος. Τα χρέη φέρνουν άγχος, ανησυχία, ασθένεια και πολλά άλλα. Οι άνθρωποι συχνά...