Οι τεχνητές γλυκαντικές ύλες παχαίνουν

από | 0 Σχόλια

Πολλοί θέλοντας να χάσουν βάρος χρησιμοποιούν τεχνητές γλυκαντικές ύλες επειδή έχουν λιγότερες θερμίδες, έρευνες όμως αποκαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα μας κάνουν να βάλουμε βάρος. Σκέψου, πόσες συνήθειες σε έναν μη φυσικό τρόπο ζωής έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θα περιμέναμε;

Τεχνητές γλυκαντικές ύλες, χωρίς θερμίδες, μπορεί να μας εμποδίσουν να χάσουμε βάρος αντί να μας βοηθήσουν.  Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue στην West Lafayette, Indiana, μελέτησαν πειραματικά ποντίκια που έτρωγαν φαγητό με την τεχνική γλυκαντική ύλη ζαχαρίνη, και ποντίκια που έτρωγαν φαγητό με την φυσική γλυκαντική ουσία γλυκόζη. Παρατήρησαν ότι τα ποντίκια που έτρωγαν γιαούρτι με ζαχαρίνη συνολικά κατανάλωσαν περισσότερες θερμίδες και έβαλαν περισσότερο βάρος.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα γλυκά φαγητά προειδοποιούν το σώμα μας να ετοιμαστεί να λάβει πολλές θερμίδες, αλλά αν το φαγητό είναι γλυκό εξαιτίας τεχνητών γλυκαντικών υλών και δεν περιέχει πολλές θερμίδες τότε το σώμα μας μπορεί να μπερδευτεί με αποτέλεσμα να τρώμε περισσότερο ή να ξοδεύουμε λιγότερη ενέργεια από το κανονικό.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Behavioral Neuroscience αναφέρουν, “Τα δεδομένα φανερώνουν ξεκάθαρα ότι η κατανάλωση φαγητού με ζαχαρίνη μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αύξηση του βάρους και του λίπους του σώματός μας, από την κατανάλωση της ίδιας ποσότητας φαγητού που περιέχει ζάχαρη. Αυτό το συμπέρασμα μπορεί να είναι απρόσμενο για τους διάφορους γιατρούς που εδώ και χρόνια προτείνουν την χρήση τεχνητών γλυκαντικών υλών ως μια μέθοδο διατήρησης βάρους.” Άλλες τεχνητές γλυκαντικές ύλες, όπως η ασπαρτάμη, μπορεί να έχουν παρόμοια αποτελέσματα στον σώμα μας.

Τα ζώα χρησιμοποιούν την γεύση για να προβλέψουν την θερμιδική αξία των τροφών. Καθώς τρώνε γλυκές τροφές που δεν έχουν τις προβλεπόμενες θερμίδες μπορεί να προκληθεί μείωση της ικανότητάς τους στο να κατηγοριοποιούν τις τροφές. Κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβαίνει και με τον άνθρωπο, καθώς με την αυξανόμενη χρήση γλυκαντικών ουσιών που δεν περιέχουν θερμίδες στην βιομηχανία τροφίμων, εκατομμύρια συνανθρώπων μας γεύονται γλυκά τρόφιμα που δεν ανταποκρίνονται στην θερμιδική ή στην θρεπτική αντιστοιχία.

Βασισμένο σε άρθρο του MSNBC, 10 Φεβρουαρίου 2008

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάθε περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα από εμάς ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις,  γράψε μας ένα μήνυμα και θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίζουμε.

Θέλεις δωρεάν βιβλίο;

Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε ένα βιβλίο δώρο.

Κατηγορία

Tags

Χρειάζεσαι πνευματική βοήθεια;

Σε απασχολούν θέματα της
επικαιρότητας, πνευματικά 
θέματα η θέματα που 
σχετίζονται με την θρησκεία; 
Μπορείς να επικοινωνήσεις
μαζί μας  για μελέτη και βοήθεια 
μέσα από την Αγία Γραφή.

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτής της ιστοσελίδας, συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Κανένα από τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Διαβάστε επίσης…

Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Από την Briana Pastorino - 20 Οκτωβρίου 2021 Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η καθημερινή κατανάλωση μιας χούφτας καρύδια μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη LDL και τη συνολική χοληστερόλη, η οποία...

Εντομοαπωθητικό στα παιδιά: τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε

Εντομοαπωθητικό στα παιδιά: τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε

Η Dr. Allison Hensley ενθαρρύνει τους γονείς να χρησιμοποιούν μια ασφαλή μορφή εντομοαπωθητικού για να προστατεύσουν τα παιδιά από ασθένειες που προκαλούνται από τα κουνούπια και τα τσιμπούρια. Ο πιο ζεστός καιρός σηματοδοτεί την ευκαιρία για τα παιδιά να παίξουν στην...

Η θεραπεία ορμονικής αποκατάστασης για γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Η θεραπεία ορμονικής αποκατάστασης για γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Ο μισός πληθυσμός της γης βιώνει την ίδια μετάβαση: την εμμηνόπαυση. Τα πέντε κοινά συμπτώματα, οι εξάψεις, η κολπική ξηρότητα, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, οι εναλλαγές της διάθεσης και οι διαταραχές ύπνου μπορεί να είναι ενοχλητικά, ή πολλές φορές, αφόρητα...