Bookmark and Share

Ο σύζυγός μου λατρεύει τον καφέ του, εγώ πάλι δεν πίνω. Μπορεί να πιω έναν latte με γάλα αλλά ως επί το πλείστον ο καφές μου προκαλεί ταχυκαρδία και… προτιμώ ο σύζυγός μου να μου προκαλεί ταχυκαρδία! Αστειεύεται ότι ο οργανισμός μου περιέχει καφεΐνη από φυσικού του, με τη σειρά μου τον πειράζω ότι έχει μια εσωτερική συσκευή εντοπισμού της κοντινότερης καφετέριας.

Αλλά μαζί με την αγάπη του για τον καφέ ο σύζυγος μου έχει μια συνήθεια που θα μπορούσε να είναι πολύ ενοχλητική: δεν του αρέσει να μαζεύει τις κούπες του. Βρίσκω κούπες παντού, όπου μπορεί να φανταστεί κανείς: στο γκαράζ, στο αυτοκίνητο, στο φορτηγό, στη ντουλάπα, στο πεζοδρόμιο, στον κήπο, στο μαγαζί, στο γραφείο, στις σκάλες, στο μπάνιο – όπου βάλει ο νους σας. Πάλι καλά που είμαστε και οι δύο μας συγγραφείς και δημόσιοι ομιλητές, και συλλέγουμε κούπες από όλα τα μέρη που επισκεπτόμαστε – τις χρειαζόμαστε όλες!

Στο βιβλίο μου, ‘52 τρόποι να εντυπωσιάσετε τον σύζυγό σας’, μοιράζομαι μαζί σας το πώς να κάνετε αυτή τη χρονιά την καλύτερη χρονιά της ζωής του συντρόφου σας, δίνοντας κάποιες ιδέες σχετικά με την αγάπη σας για εκείνον και τη συμβίωση μαζί του. Οπότε πώς χειρίστηκα το «ζήτημα» της κούπας;

Εκτιμήστε τις διαφορές σας: Ο καφές είναι μέρος της προσωπικότητας του συζύγου μου. Μια μέρα, καθώς ετοιμαζόμασταν να φύγουμε, έπλενα τα τελευταία πιάτα και συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν μόνο κούπες του καφέ, 47 για την ακρίβεια! Με έκανε να χαμογελάσω, διότι χρόνια πριν, αποφάσισα να σκέφτομαι κάτι θετικό για τον σύζυγο μου κάθε φορά που αντίκριζα μία από τις κούπες του. Προσπαθούσα να εφαρμόσω την αρχή, «η αγάπη καλύπτει πλήθος αμαρτιών» (Βίβλος). Έμαθα να αποδέχομαι τη βρώμικη κούπα του καφέ που τη συναντούσα παντού με μια ιδιαίτερη… «συμπάθεια», γιατί μου θύμιζε τις ατελείωτες ώρες που εργάζονταν.

Χαρείτε τις διαφορές σας: Για τα 50α γενέθλιά του επέλεξε να δημιουργήσει τη δική του μάρκα καφέ. Ένα απόγευμα επισκεφτήκαμε ένα αγρόκτημα καφέ, διάλεξε τους καρπούς, τους έψησε μέχρι να γίνουν τέλειοι και σχεδίασε τη δική του ετικέτα. Ήξερα ότι ήταν η τέλεια ημέρα για εκείνον καθώς τον παρατηρούσα να στέκεται και να απολαμβάνει το άρωμα του οικογενειακού χαρμανιού Mountain Thunder Vienna. Ήπια μια γουλιά και είδα ένα μεγάλο χαμόγελο να εμφανίζεται στη γεμάτη καφεΐνη ψυχή του άντρα μου!

Ενώστε τις διαφορές σας: Γνωρίζω ακριβώς πότε η αγαπημένη μάρκα καφέ του συζύγου μου τελειώνει, επειδή γνωρίζω ότι μια κούπα με την αγαπημένη του γεύση και μια μικρή δόση γάλακτος είναι τόσο προσφιλή στην καρδιά του, ακριβώς όπως προσφιλή είναι για μένα αυτή η άδεια κούπα καφέ όταν την ανακαλύπτω στα πιο απίθανα μέρη. Σκέφτομαι τον σύζυγό μου κάθε φορά που βλέπω μια κούπα καφέ, ακόμα και όταν ταξιδεύω και εκείνος είναι μακριά!

Ξεκινώντας από σήμερα, αποφασίστε ότι κάτι που σας τρελαίνει στον άντρα σας, να γίνει αιτία για μια θετική σκέψη, μια γιορτή ή ένα ραντεβού! Θα τον εντυπωσιάσετε!

www.skepsou.gr. Πηγή http://www.crosswalk.com

Bookmark and Share


Σχετικά

Γίνε φίλος στο Facebook

Facebook Image

Ακολούθησέ μας

Facebook Image